onsdag 29 maj 2013

20.5

En lite bättre måndag.
Började med att gå till parken i det lite mulna vädret. Lekte lite. Kollade lite blommor i backen.

 Han tyckte de doftade konstigt.
 Så promenerade vi vidare mot palstan för att dra upp en bit rabarber till en annan mamma. Det var dessas första palstabesök för i år. Blev dock ett mycket kort besök då de inte var klädda för vattenlek i rätt kyligt väder.

Fortsatte mot ponnystallet. Vi var alla rätt upphetsade av den härliga synen av ponnyn på gården. "Kunde inte en ponny bo hos oss? Kunde jag inte få rida?" Det är nog en sak jag sku vilja kunna ge dem, ridlektioner på sådanahär sötnosar, men tyvärr..
 Den lilla.. han kommer SÅ att få en (nå åtminstone en!) elektrisk shock i sommar. Inte kan ju stackaren förstå vad jag varnar honom om. Underbara djur man inte får gå in hos fast man sku rymmas fast hur enkelt under staketet.
 De verkade gilla sällskapet, fast det var lite högljutt.
 På vägen hem fick Trapp låna kameran. Tog en bild på brorsan.
 Och en på oss. Jag ville visa min nya blus, men kanske ni får se den tydligare en annan gång. Marimekkos med fickor. Loppisfynd. Såklart.
 På eftermiddagen hade vi då träff med mamman som behövde rabarber, vid biblioteksbussen. Passade på och lånade en dinofaktabok på svenska. Till hans stora glädje och min lilla förtvivlan. Avskyr dessa dinofaktaböcker. SÅ svårlästa namn!
 och på vägen hem från snabbsvängen till närbutiken träffade vi Tripps klasskompis familj. Trapp var glad och hittade nya kompisar. Synd nog flyttar de dock tillbaka till sverige i sommar. Ett par timmar senare gick vi hem med röda kinder. Dagen som börjat så mulet och kallt slutade varm och solig. Mycket lyckat!

lördag 25 maj 2013

Dag som dag..

Sov kanske fyra timmar inatt. Bestämde mig igår för att joina städdagen och gå och sälja på loppis idag.
Blev väckt där efter sju av bråkande barn. Vilken charmig väckning.. Ingen kaka och sång på sängen här inte. Det var alltså min födelsedag. 31 år. Hipphurra! Fast så ringde pappa, och sjöng också!
Räknade kassan och packade ner det sista. Väckte sambon lite innan vi måste åka iväg. Han hade som tur varit så trött igår efter dubbeltur att han åkte hem med jobbets paketbil. Nu perklade han sig dock mycket högljutt över valet. Och över mängden saker som sku iväg till bilen. Samtidigt som han vill bli av med stuff. Lite svårt att bestämma sig? Nå under grymtande hjälpte han mig komma iväg till närbutikens torg där ett av många av dagens loppisar hölls.

Vid lunchtid kom mamma och hälsade på vid mitt hörn. Med en underbar bukett! Det bästa med dagen!

Då hade också barnen kommit för att "hjälpa" (dvs. härja och bråka). De stannade tyvärr där tills det hela tog slut kring två. Då var jag redan helt färdig med dem..

fast en stund var de snällt. Då de fick klättra i pakun vi höll på att packa in sakerna i.
Men så kom brudparet ut ur kyrkan. De som hade sin bil bakom pakun. Så sambon åkte fort iväg med den för att undvika att fastna på för många bröllopsbilder..

Så jag blev med de två yngre. Och gick till butiken. Ett stort misstag denna jobbiga dag. För då blev det bara tio gånger värre..
Hemma igen brast det totalt för det mellersta barnet och han gick på helt tokig. Jag som hade bett dem städa medan jag var borta var inte bara lite besviken då jag kom hem. Jag visste då att det inte sku bli nåt palstabesök för mig (vilket jag också önskat till födelsedagen). Istället började jag städa och fota osålda saker till FB-loppiset. Medan sambons nerver brast och han och den äldsta åkte iväg till farmor och farfar på hermoloma. På min födelsedag. Här rann det nog en del tårar redan. Jag vet ju att de inte är bra på att fira, men NÅT kunde de ju ha gjort, eller ritat ens en bild. Liksom tänkt på en. Inte så vuxet kanske, men nog är man lite besviken, för att vara helt ärlig. Snyft.

Nå. Nästa år fyller jag ju igen. Kanske då?

Liten och perfekt

Hon gick ju och födde sin lilla, fina, tredje flicka här om veckan, Linda alltså. Fort hade det gått och utan smärtlindring. Liten och perfekt kom den lilla ut. Underbart!
Eftersom vi var sjuka och sambon inte var hemma fick jag träffa henne först igår, då vi var och hälsade på. Och vet ni vad?! Jag ska få äran att få bli stolt fadder för första gången! Helt härligt! Fast Tripp var lite ledsen då jag talade om det för dem här en kväll. "Nu får du sen inte glömma oss och bara bry dig om henne!" Nej hördu, kära barn, någon sådan risk finns inte! Aldrig! Någonsin! Men visst är jag glad! Nu har jag orsak att låna babyn och gulla och skämma bort. Hurra!

Vi hälsade på medan de två äldre systrarna var på dagis. Istället var där två kusiner pojkarna fick stifta bekantskap med. I rummet flickorna just städat levde de fyra lintottarna rövare, men vi hjälpte nog till att städa upp!
ganska gulliga!
men hon.. Ja, nu vet ni ju hur det är. Nyfödd baby med smil. < 3 ögonen tårades ju av perfektheten.


Ännu under 3 kg och ihopkrupen till babyboll. O Linda så pigg och fin!

kolla nu! Långa och så väldigt spinkiga. ÄLSKAR babyfötter!

och jag fick hålla henne, länge. Den lilla skönheten. Babyfeber- TYST! 

Veckoslutet i (blom)bilder

Han var ju borta,sambon, i slutet av förra veckan. Jag tog alltså igen förlorad palstatid på vekoslutskvällarna. Väntade på regnet som utlovats, men det kom inte riktigt, förrän på lördag kväll. Då kom det sen med dunder och brak och jag cyklade hem med hjärtat rätt högt i halsgropen då blixtarna började vara lite väl ovanför..
Hemma väntade också en vaken liten unge. Han har hittat på ett bra sätt att få tumistid med oss. Han bara babblar och petar på bröderna då de redan somnat, så han får stiga upp till sist. O som han brukar njuta! Nu fick han då kolla på åskan med mig från vår balkong. Vi gillade spektaklet båda två! Det är nog nåt så häftigt med åskan, bara man känner sig trygg. Då den dragit sig lite längre tillbaks hade jag tänkt se på Eurovisionerna, men det blev inte riktigt till nåt. Halv elvatiden såg jag blinkljus lite längre upp på vår väg. Två ambulanser, en brandbil och två polisbilar. En buss med blinkljusen på ett par tiotalsmeter längre bort och ett par ben som lång vid vägkanten. Det gick kalla kårar igenom mig och jag kunde inte slitas från fönstret innan de åkte iväg,med blåljusen på, som tur. Följande dag kollade jag på alarmcentralens sida vad som hänt. Tydligen hade en ung man promenerat på trottoaren. Då bussen åkte förbi hade han rusat emot framdörren så han hade slagit sig i huvudet och fallit medvetslös. Ögonvittnen hade sagt att det sett självdestruktivt ut men alkohol hade också varit inblandat, det kan ju hända att han bara ville stiga på bussen (i farten då..). Som tur verkar han endå ha äverlevt. Usch.

På söndag var jag redan myggbiten. Så då är det väl dags att deklarera att sommaren är här!

Tog en del bilder också under veckoslutet. Av blommor. Såklart.
Äntligen, en ståtlig rad med så vackra tulpaner under vinbärsbusken. 

förgätmigejn hade slagit ut ordentligt

små, söta narcisser jag helt hade glömt att jag någon fått och sedan planterat slog ut i blom

och dessa jag någongång fick av svärmor har spridit sig som tokar. Nätta tokar.

Mitt barkparti är jag också nöjd med. Förra årets projekt var det visst. Funkar rätt bra!

Rabarberbuskens sällskap

och dessa lite speciella vid den större komposten.

fredag 24 maj 2013

Mörka moln

För exakt en vecka sedan. Så mäktigt att det var värt att ta en bild på det hela. Gillar vyn från balkong. Fast det var så mycket bättre innan husen skymde vyn till ängen och palstorna.

torsdag 23 maj 2013

Fynd

Har ju tur nog/tyvärr fått tillgång till loppis på datorn nu, via FB-loppiset. Förutom kläder och skor till barnen och mig själv har jag tex. hittat dessa.

underbara blusar till den minsta

en helt ny liten väska 

en snurrande bricka, en sådan har jag länge velat ha. Perfekt till sushin, bl.a.

Snygga blusar och halsband
och de bästa stövlarna jag någonsin haft, Vikings röda, låga, för fyra euro. De är jag SÅ nöjda med!

En,två,tre kungar

Köpte tre kronor på loppis för en struntsumma här förra veckan. Ooh, perfekta till prinsesslekar, sa en annan mamma. Nej, det tror jag inte då de kommer till mina tre pojkar, svarade jag. Men jag gissade de sku vara omtyckta, och jag hade rätt!
Samma kväll hade en liten kung plötsligt kronats. Han satt på sin tron och blev serverad dricka och mat ur lekkärlen. Och det bästa var att de för en gångs skull lekte tillsammans, alla tre!
Den lilla kungen på sin tron, min gamla stol.

Den äldre kungen och den lilla så stolt i sin roll

Gull-(k)ungen!

Och en tredje kung som tom. åt sin fredagspizza med kronan på
Jag tror vi alla var rätt nöjda med dessa fynd!

tisdag 21 maj 2013

Robinson och en överfull räkvärld

Överfull av växter då, innan flytten till 20 liter mer vatten. Nog kommer det ju att vara lite synd att lämna tillbaka Robinson då den är stor nog, den gör nog rätt för sitt namn, Briljanttetra (sidu,jag hittade ett riktigt svenskt namn för den!).

                                                      Juvelen i vattnet


En mummi

Kanske den mest barnkära jag vet. Som gör allt för de egna och våra barn. På gott och ont. Vi har våra olika åsikter men inte kan jag annat än vara lycklig över att barnen har henne.

På torsdag hade jag tandläkare. Hade meddelat denna många gånger till sambon innan. Dagen innan, då han hade lånat paketbil från jobbet och höll på att planera packning inför klättringsresa frågade jag om han möjligtvis glömt nåt. Att han lovat se efter barnen.. Oj.

Nå svärmor har som tur redan gått ner i arbetstimmar och har ofta ett par lediga dagar i veckan. Så han ringde ju hastigt till henne och hon ställde ju självklart upp. Fast den minsta var sjuk. Han åkte nöjd iväg. Själv spenderade jag dagen då med svärmor, förutom under tandläkarbesöket. Ungarna var ju överlyckliga över att ha henne här hela långa dagen och hon fick besöka parken då Trapp sku föras och hämtas och de blev ute en stund. Det var ju lite i sista minuten, det är bara två gånger kvar nu, innan den eran är slut. SNYFT!

Medan Trull sov på balkongen läste de dinofakta. Nu är det hans tur att vilja lära sig allt om dessa, det var lika med Tripp i nåt skede.

Trull och hon njöt av räkvärlden som bytte plats natten innan. 

och han visade hur duktigt han matar de stora
 Så lekte de. Och lekte, och lekte. Åt en hel massa gott de var och köpa efter klubben och lekte lite till. Det var meningen att sandlasset sku komma till palstan den dagen så cyklade fort iväg för att kolla om den kommit medan hon var här men planterade istället rädisor och sallad och fotade mina underbara blommor då inte den ännu dykt upp. Ganska ok så också, då jag endå hade lite feber ännu.
Kolla nu!

Här sa jag högt OOooh då jag såg att de spruckit ut. Helt ljuvliga!



Gott folk, har ni fått typ påskblommor av någon. Plantera ut dem då de blommat färdigt!
 Dessa fick jag av mamma för åratal sedan. Det var inte så länge de blommade i krukan men här har jag nu fått njuta av dem i många år.

Vid svartvinbärsbuskarna blommar dessa som ser ut som sammet

och dessa var då nya för i år.
Vad gör ni med tulpaner som blommat färdigt?
Och överallt möttes jag av dessa överfulla, underbara, körsbärsträd. Ja, vad kan man nu säga om dessa, annat än att det väl inte finns så många andra lika vackra träd. Man tappar ju andan. Fast nu ligger största delen av blommorna redan som ett ljusrött lager runtom på marken. Så sorligt.

Min minsta

Så stor redan, men samtidigt så underbart liten. Varevigaste en dag blir man bara så lycklig över att han valde att troma sig in i gänget. Jag vill stanna tiden.

Här febervarm med spännande program i rutan och filten sambons gu´mor virkat till Tripp.

måndag 20 maj 2013

Nu börjar det

Blombilderna alltså. Ni får helt enkelt stå ut med det tror jag, för det går inte att sluta njuta!
Då jag gått min lilla njutningstur i skogen gick jag alltså till palstan för att rensa bort spysjuketankarna en stund. Varje besök startar med en rundtur där jag försöker se varje liten utsprucken blomma. Det är de värda!
förgätmigej. Då vi flyttade hit var ängarna här fulla av dessa. Nu är det "gräsmattor" istället. Lite synd.
vitsippor,mossa,taklökar och gammalt,rostigt kärl jag hittat i skogen i tiderna. <3
De vackraste narcisserna och spränfärdiga tulpanknoppar 
och en av de finaste på våren. Ormbunkarnas blad som vecklas ut!
och de billiga sollamporna (1€!) jag köpte i höstas verkar fungera finfint då det blir lite mörkare.
Var redo. Detta var bara en början.. I år ska det banne mig lysa av blomhav på palstan, jag har haft balkongen fylld av små plantor jag långsamt med cykeln transporterar till den sanna växtplatsen. Ska bli spännande och jag hoppas det går bra för de små. Klimatet är inte precis milt där ute på den öppna platsen med dess obarmhärtiga, torkande, vind.