lördag 5 mars 2016

Början av februari

Jag kunde inte hålla mig längre. Då februari kom, kom mullpåsarna och de första fröpåsarna fram. Har väldigt dåligt med utrymme för dessa egentligen, men brukar så det mesta själv, det är ju så härligt att se det gro och växa! Nytt för i år är "klätterspenaten", få se vad det blir av det! 
 Jag har sprungit då inte jag varit för sjuk. Älskar fortfarande mina icebugs,fast tror jag snart behöver nya då nubbarna slits.. Det är SÅ befriande att kunna springa, för fullt, på hal, ihåligt knastrande, is!!
 Vi gick på "försäljningsmöte" till den nerlagda Gardenia. Tur hade jag ju varit där inne då stället tömts, då någon snäll fd. arbetstagare (en av mina idoler) släppte in mig en kväll för att ta sticklingar av guldrankan (då harmade det ju efteråt att jag inte frågade om jag bara får roffa åt av allt jag ser, ingen sku ju ha det längre..). Tomt, men inte helt livlöst som tur, då jag tror de vägrade ta ner de största träden, det hade ju varit mord i deras ögon, liksom i mina.. Bambuna hade nu vuxit flera meter, trots utebliven vård.. För Trull var det nog lite ledsamt, tror jag. Han har älskat stället lika mycket som jag.
Han satt annors som en ängel i flera timmar och spelade på paddan medan jag lyssnade på vad dessa talade om. Vad förväntar sig områdets befolkning av köparna, vad önskar vi, vad hoppas vi? Hur kunde man utnyttja stället bäst, och vad kunde vara lönsamt? 
 Det kom fram en del goda idéer som du kan läsa om om du är intresserad, det hade också ordnats en nätförfrågan innan som folk svarat duktigt på. Men faktum är att man måste vara väldigt kreativ för att komma på nåt lönsamt som inte "vi" motsätter oss.. Detta var ju byygt till folket, en tropisk dröm, som sedan revs ifrån oss. Jag hoppas ju så innerligt någon med en god idé och ett gott hjärta köper stället, så inte det förblir tomt. Då tar det väl nåt år innan staden får de behövliga loven att riva ner och bygga bostadshus. Vet ju att fågellivet här borde börja skyddas bättre igen, inte få mera störningsmoment i form av stora byggprojekt och ännu mindre bostadsyta. Vårt kända naturskyddsområde jag kommit i kontakt med redan för 25 år sedan, jag vill så att det respekteras och fortsätter att beskyddas.

Och har DU eller din väldigt rika bekanta, goda affärsidéer för ett tropiskt växthus på ett underbart ställe, HÄR kan du läsa mer om att köpa. Tid har du till den 16.3! Köp Köp! 
 Det började komma fram en sol i februari. En underbart upplysande en. Här lyser den på servicehuset som speglar sig i vår kära ankdamm. Tycker alltid det blir så nätt med spegelbilden.
 Inför vändagen bakade jag lite. Det blev glutenfritt så också sambon kunde äta fritt.
 Och på vändagen fick vi äntligen  Linda med de finaste flickorna på besök. Hade försökt träffas redan i många veckor, men alltid var det någon feber eller spysjuka som kom emellan. Nu fick vi fira lite jul, födelsedag och vändag på samma gång. Älskar hur de alltid kommer igång med nåt, som om de fortsatte där de avslutat senast vi sågs. Så fina lekar och så varmt i hjärtat då man följer med följande generation vänner. Ni är bäst, kära ni! <3
 Med solen kom också fantastiska solnedgångar.

 och uppgångar
 och mina smärtor bara fortsatte och blev värre. Efter pulkadragningen tror jag axeln försträcktes, och då jag fortsatte jobba på i vanlig takt fick det väl inte bli bra. Så jag gick på röntgen. Som inte gjorde oss någå klokare. Förutom att jag kom ihåg att ja, sidu, jag föll ju också ganska hårt då jag sku göra tricks på isen med barnen. Landade visst på skuldran då, för minns att hjälmen min skyddade huvudet mot den hårda smällen i isen.. Tid till fysiatern fick jag först om en månad, härligt att staden har EN den samarbetar med, så det inte alls blir värre och dyrare för alla under tiden..
Men blev glad då jag fick bilder på mina ben på posten, lite coolt är det ju att se sig själv inuti, fast man gärna sku tolka bilderna lite själv också och se om de endå missat nåt?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)