fredag 22 april 2016

Evighetslistan

Jag brukar inte nappa på dessa. Men nu var ju frågorna Linn ställde rätt intressanta, så passar på att svara denna gång.

Evighetslistan- var så goda!1. Så här tänker jag kring vacciner: 
Vacciner överlag har väl varit väldigt bra och viktigt för människornas överlevnad. Men vi  har lämnat bort en del nya, inte tillräkligt forskade och sådant man klarar sig utan. Man får och ska tänka lite själv också, tycker jag, tror inte på allt "de vise läkarna" säger mer.. 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:
Var och en med sitt. Men nog är det sorligt att det krävs sådant för att man ens ska kunna tänka tanken att älska sig själv. Har nog en förkärlek för naturligt själv,överlag.. 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:
Fattade inte alls dem förr, men efter att ha mjukats upp ett antal år då barnen fick av dem i gåvor, så gillar jag (de fina) nuförtiden och har just köpt mina första egna (på loppis) här för en tid sedan.De är utmärkta på släktfester då alla har en egen de känner igen. 

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:
Ska-nej? Men kan- jo. Våra har varit det sedan början. Försöker tänka igenom det jag ger ut om dem och inte för nolo/avskalade bilder. Men nja, tror nog inte de tar skada av det, ens i framtiden. De äldre frågar man ju redan en del av, vad man får och inte får sätta ut på nätet. 

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:
Feminist, inte helt säker. Men jobbar både hemma, på mitt jobb (dagis) och bland bekanta och inte så bekanta med att tala om jämnställdhet och slopa könsförutfattade meningar.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:
Det är ju prima om bloggaren får ut nåt positivt av det!

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:
Jag tycker pojkar SKA ha rosa kläder ibland, om de vill. Som små ännu mer, för att folk ska vänja sig vid det i tid, att de har en snopp trots färgen på blusen.. Våra tre har haft tunikor, i alla de färger, kjolar och glittriga smycken. Allt de velat klä sig i. Tycker det är så himla sorligt att folk än idag lär sina barn skräp om vad pojkar/flickor får eller inte får använda/äga då de är av ett visst kön. Mina barn vet att färgerna är allas. Men nog har de också blivit retade. Det äldsta barnet har dock kunnat svara på tal, det yngsta igen har nu skuffats in i sin trånga vrå av andra barn som någonstans lärt sig om flick-och pojkfärger. SÅ ONÖDIGT tjafs!  

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag?
Vi hade dop med första, kände lite dåligt samvete för det efteråt då inte vi var troende. Skrev ut oss ur kyrkan och hade jätte mysiga och mer "egna" namnfester för de två följande. Det är ju barnet vi välkomnar, ger hen namn. Vi behöver inte blanda in kyrkan i det om inte man är en sann troende! 

9. Bloggska - är det ett viktigt språk?
Tror man klarar sig utan att kunna det.

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen?
Nej. Men vill man ha en personlig blogg behöver man kanske visa upp lite olika sidor av sig, jag fastnar mest för de lite mer ärliga själv.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)