måndag 3 februari 2014

Bokbussen!

De har saknat den så, bokbussen, sedan vardagen med jobb och dagis/förskola satte igång. Vi har varit rätt flitiga besökare här längs med åren då den stannar bara några hundra meter ifrån oss. Problemet är att den stannar där 15.35 på måndagar, och då brukar vi ännu vara långt härifrån. Men nu, förra veckans måndag, gick vi ännu hemma med en svag Trull och passade på att besöka den då jag kollat att den ännu stannar där vid samma tid som förut. Samtidigt märkte jag nåt annat.. Det var en sprillans ny bokbuss som var på sin första tur!! Den gamla hade helt enkelt inte startat längre och det blev måsta på att fixa en ny.

Byebye gula Skidibussen med nallarna på!

Hello pinka Skidibussen med mumin på!

 Allt var så nytt och fint, tom. böckerna verkade nya! Och leksakerna. Mumingänget med Moooorran..  Spännande enligt han som håller i henne.. Hon är nog säkert det mest spännande han vet nämnligen. Fast nu var det ju ljust och allt, så man vågade lite mer än vanligt. Tänk så bra hon lyckats med den karaktären, Tove. Hur många barn har inte varit rädda för Morran genom åren?! Vi kom också hem med en muminbok, med Morran, såklart. Men var nog lite besviken på de svenka böckernas utbud, inget var sådär jess.
Då det var det första åkturen för bussen bjöds det också på godis. Shoko i en skål. En skål invid lekplatsen och soffan. Som ligger i andra ändan än lånemaskinen som valde att trilskas med mig och en av de anställda. Och ja. Det hann liksom skalas en hel del shokopapper innan jag fick fångat dem.. Skämdes lite, men ja, det var ju inte mitt fel precis.
Hur som hellst så var vi mycket nöjda med bussen och äntligen få besöka den igen! Tummen upp för sådanahär barnlyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)