fredag 14 februari 2014

Monsterpyssel

Fredagspyssel. Förra veckan.
De hade gjort så väldigt fina monster i förskolan, Trapp och hans vänner. Så jag lovade att de skulle få göra sådana också hemma (så Trull skulle låta bli utställningen på förskolan). Och lovat är lovat. Letade fram lite material ur skåpen och kom ihåg att inte skrynkla ihop mjölkkartongerna då de blivit tomma (vi dricker ju rätt lite mjölk, så det tog faktiskt en tid).
Och på fredag, då det bara var de yngre och jag hemma satte vi igång att klippa och limma.

Kreppapper, grönt lurvhår och plastögon. Ja pysselmaterial har vi egentligen nog ingen brist på..Fast det ofta känns så i butiken.. Och Trapp var så nöjd att äntligen få göra sitt "coola monster"!
 Den lille förvånade mig totalt. Han hade pysslat vändagskort på dagis dagen innan, med en massa fastlimmade hjärtan, så jag vet var han övat sig. Koncentrationen var enorm, och man såg hur han njöt!
 Och jag menar, kolla! Hur snyggt är inte det monstret?!
 Och - Tadaaa! Våra fina monster! Trulls fick sen ännu armar, då nu Trapps hade det. Tripp var tom. lite ledsen att inte han varit hemma och pysslat med oss. Kanske vi måste ta det på nytt någon dag. För jag menar, klarar jag av det med alla barnen på dagis ska jag väl klara av de egna kära som bara är tre.. På nåt sätt känns det bara alltid så svårt att sätta undan allt annat för en stund och bara "rådda mera". Men så värt det då man ser hur glada de blir, liksom deras pysselglada mamma.

4 kommentarer:

  1. Tycker jag också! ;) Har börjat spara på mjölkkartonger på jobbet också, tänkte att också de sku kunna gilla detta pyssel då det är överlägset mest pojkar i gruppen ännu. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)