söndag 19 juni 2011

Det har regnat

Det har duggregnat,ösregnat och allt där emellan nu ett par dagar.

Igår vaknade jag till att Tripp ropade ur sängen att han spyr. 
Pappan stannade hemma med honom istället för att gå till jobbet för att fortsätta på deras byggprojekt innan hans egentliga jobbtur började medan Trapp och Trull åkte med mig till rådgivningen. Hade de inte gått nu så hade vi måstat vänta till hösten. 
Vår minsting hade vuxit fint och var "normal", helt enligt ålderskurvan tydligen. Väldigt många kurvor fick jag se. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om dessa kurvor. Jag ser ju att han verkar må prima och äter som en liten häst. Att han fortfarande ammas på natten var hon inte så förtjust i men hey, jag kontrade med att jag nu vaknat om nätterna i sju år, det går enligt rutin. Inte händer det så ofta heller att inte någon av de äldre sku väcka en åtminstone en gång om natten.

Så de efterlängtade måtten av vår 8 månaders guldklimp.  Hymyilevä ja tarkkaileva poika. Så står det på sista raden i kortet.

Vikt: 9450 Längd: 72,5 och huvudomkrets 47. Nu vet du det. 

Då vi var klara med minstingens koll var det Trapps tur att ha sin 4-års koll. Han stannade modigt inne i rummet med denna Anna han aldrig träffat förut. En stund senare blev jag inkallad tillbaka för att höra resultaten. Han hade duktigt utfört uppgifterna. Det enda hon var lite orolig över var hans ritande. Ville vi kanske ha nånslags terapi för att öva på kordinationen mellan huvud och hand. Öööh. Tackade artigt men bestämt nej efter att ha sett teckningen. Han hade ju inte gjort sitt bästa. Eller kanske sitt bästa men inte så som hon ville. Dessutom är han FYRA år och inte i dagis.  Visst är det fint att de kan dela ut av dessa olika stöd men på allvar!? Hemma bad jag honom rita en typ. Han ritade Huvudet,ögonen,långa fina ben och rmar som stack ut där uppe. I den ena handen hamnade ännu en pistol. Han hade ju trots allt ritat en klon, en gul klon, kloner måste ju ha pistoler. :) Han är hur duktig som hellst då han satsar helhjärtat. Storebror är värsta kritikern men också den som du försöker efterlikna.

Vår fina 4-åring var 1 meter, på pricken! Vikten var 14,4. Inte så stor ännu att han sku få byta till framåtvänd bilstol. Gränsen är 15kg. Men det han var lycklig över var att han nu får köpa pikkuhupi armbandet på Borgbacken! Som han väntat på det!! 

Han fick en spruta och ryckte bara till lite ledset. Modig! Han fick välja godis i butiken efteråt. Stolt visade han upp sitt krigsärr till den redan bättre mående storebrodern som hamnade vara en stund hemma alldeles ensam då pappan måste hinna till jobbet. 

Tur att vi bara behöver gå hos denna nya flicka till augusti. Lite för mycket teori och kurvor här. Hon hade nog inte jobbat med barn förut tror jag. Men tyckte nog bra om dem. 

På kvällen rensade jag lite ogräs i regnet.

2 kommentarer:

  1. Ja de härmed att kunna rita tycker jag inte att e så viktigt! Vår mellersta klarade av 4 års kontrollen galan tmen trots sina nu 5 år så kan han inte rita ordetligt han ritar ännu huvudfoting som man kallar dom :)

    SvaraRadera
  2. Jag tror också det är en skillnad på barn som är hemma och i dagis. Första sonen lärde sig rita först som 5. Jag är inte den som vill påpeka att det fattas det och det från din teckning och lät honom rita hur han själv ville.. I dagis finns det alltid någon som kritiserar. Nu har ju Trapp en kritiker och är alltså mycket bättre på att rita än var hans storebror var i samma ålder. Endå vill hon skicka honom till terapi och var riktigt o-r-o-l-i-g. Tur att han inte är mitt första barn,då sku kanske också jag ha blivit orolig. ;)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)