fredag 25 september 2015

"En dag på landet"

En av våra favorithändelser på hösten är nog "en dag på landet" här i närheten, ordnat av lantbruksstuderanden och Gardenia (främst då). Vi har varit med om många och har alltid lika roligt! I år kändes det dock samtidigt lite vemodigt. De (pengagiriga idioterna!) ska ju nu innan vintern stänga hela Gardenia. Så samtidigt som vi hade roligt tänkte jag hela tiden på; ordnas det också nästa år? Blir det alls lika bra? Hur kommer det att kännas utan Gardenia med dess grönska och underbara fiskar och sköldpaddor? 

Vi gick mot kyrkan här i Vik. Därifrån gick traktorn med släp, som vi redan ivrigt sett på genom vardagsrumsfönstret ett antal gånger. Det var många före oss i kön, men vi hade tur och var de sista som fick stiga på flaket! Tripp hade varit snäll och sprungit in i kyrkan efter en ballong åt Trull, men den lossnade från snöret i vinden, och sorgen var stor trots den coola skjutsen.
 Då vi kom fram måste man ju ta en sådanhär bild! (Av de äldre, den yngsta ville nog inte vara med!)
 Så kollade vi på grisar, ankor,kor och kalkoner vid ladan.
Kalkoner är nog intressanta. Vilket utseende!
I år gick vi också in i en annan lada för att se oss omkring. Där var "lavatanssit" och hökastning men vi var bara snabbt in en vända efter att ha kollat  hönorna intill. Jag föll för dessa som det fanns en hel del av. Så snygga i mina ögon! 
Detta hade Trull väntat på! Fast i år fick man inte peta på alla knapparna och spakarna i hytten! (Förstår det mer än väl, och desstuom gick kön snabbare framåt!) 
 Mina lantpojkar.
Vi gick vidare mot ponnyna. Tripp och Trapp fick rida på Kristalli och Emma. 
Oj om man bara hade möjlighet att låta dem rida ibland! Tycker det är en så sjukt bra hobby! 
Så gick vi in i Gardenia. Njöt av "regn" som droppade ner.
Hälsade med sorg på karparna och sköldpaddorna. De är ju så fantastiskt fina! Pojkarna hade super tur och en av de som jobbar där kom och frågade om de vill mata dem. Så de matade och njöt av livet i dammen. Det känns helt hemskt att de ska flytta ut nu. Efter ett liv i denna tropiska värme ska de flytta till en utebassäng, NU, i den kalla hösten. Har inte en aning om hur deras kroppar ska ta det, värmeskillnaden kommer ju att vara enorm! Hoppas ju såklart, av hela mitt hjärta att flytten och vintern går bra! Men uj, så illa det kändes att se dessa underbara bjässar och tänka på deras framtid.
Så var det Jetons och Kadis tur. De finafina fåglarna. 11 och 23(!) år! Våra favoriter! 
Titta nu, så kloka de ser ut! Hur fint de lyssnar på ägaren, hur fint de orkar med oss vanliga dödliga.. Såld! Helt såld! Oj om bara inte fåglar vore så allergiframkallande!! Snyft! Älskar dessa!
Så hälsade vi ännu på karparna i monsunrummet. 
 Klättrade upp mot taket för att njuta av grönskan
Insöp allt vackert
 och hoppade igen på flaket efter att ha låtit Trull cykla lite på en lektraktor.

Vilken lyckad och rolig dag vi hade tillsammans! Gillar nog detta ställe SÅ och är tacksam över att någon orkar ordna en såhär rolig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)