söndag 6 september 2015

Tror det var årets sista stranddag..

Den tjugotredje slutade jag så tidigt att jag bestämde mig för att ta barnen till stranden då det var så varmt. Det blev Hertonäs (kanske mest för att där finns en glasskiosk som säljer god glass, heh..).

Försökte hoppa fram med kameran varje gång jag såg fjärilen närma sig, men någon skrämde alltid bort den just innan jag hann med nåt bättre än det här. Är nog besviken på årets fjärilssaldo, har knappt sett någon. Snyft.
 Barnen lekte och simmade. Grävde ner sig själva och varandra.
 Och då jag misstänkte att det var sista gången släpade vi också med den stora grävmaskinen för att äntligen göra ungen glad. Han har ju ändå inte velat simma, verkar lite rädd för hela idén.
 Då luften började bli lite kyligare gick vi till lekparken. Där finns en massa olika "delar" om man räknar med dagisgården som fritt används efter att de stängt. Vilken fin "väg" de hade att springa på!
 Då det blev för mycket gräl sa jag att vi går hem! Men lockades av den stora, lummiga, parken vi aldrig gått in i tidigare, Hertonäs herrgårds fina park.Där hittade vi träd med klättringsutbuktingar.
En damm fanns där också. Den äckligaste jag sett, fniss. Vilken yta! 
 Kolla! Luftbubblorna flöt på den geggiga ytan. Som lera på nåt sätt, och små saker kunde rulla fram på ytan och Trapp fick kasta i en liten sten för att se vad som hände. Rätt spännande!
 Rabatterna närmare herrgården var så fina! Inte kanske som jag själv sku ha det, men snyggt i denna miljö!
 På marken låg plötsligten stor bit av ett träd. Trapp ville absolut ha hem det, så den lika trädtokiga modern stack ner den i kärran. Nu pryder den vår balkong.
 Bakom herrgården såg vi plötsligt stora odlingar. Stadin puutarhurit . Som tips kan man gå och plocka bladkål dit nu den 10.9. Så fina, långa, rader med mat och blommor.

 Och på andra sidan måste vi gå lite närmare "Mårrorna" vi tidigare bara sett då vi gått förbi.
Vilken fin kväll! Vilket fint ställe! Tänk vilka pärlor det finns här i stan. Älskar att komma "till landet" på andra sidan gatan med höghus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)