onsdag 20 februari 2013

Älska vintern

Det gör jag idag!

Har ni tagit er en tur i naturen? Kollat på vida vidder av gnistrande snö omringat av vintervilande skogar med snötunga grenar. Det fyller själen. Också Tripp blev riktigt och stirra ut över ängar och åkrar idag då vi gick mot den farliga pulkabacken. Stärnhimmel som glimmade i takt med snön. Månen som blädade. Trull tyckte nog alla lampor i omgivningen kunde ha varit månar. Han trivdes för en gångs skull ute trots att kinderna frön. Yrade på som största brorsan och åkte med glädje pulka. Hittills har han varit rätt avigt inställd mot detta med snö och kyla..

Jag kände mig nästan tvungen att ta en skidtur också i skogen ikväll, det är nåt så magiskt över sådanahär vackra kvällar. Med nysnö på marken som täckt allt det fula. Tystheten i den mörka skogen. Inte en själ på ängarna. Lyssnade på A state of trance och gled fram i spåret i takt med musiken. Äntigen hade jag nästan bra valla på skidorna. Det flöt på och jag föll inte i den farligaste backen. Sista biten friskidade jag igen, börjar nästan kunna det. Men huh, det är nog rätt tungt då man inte har tekniken. Roligt att våga skida hårt dock, då det bara är någon enstaka hundrastare i farten.

Nu är jag slut. Gonatt!

3 kommentarer:

 1. Jag skaffade skidor i år och igår var jag med dom två äldre och skidade vi skidade 7km och de gick så bra. Och skönt var det jag har alltid gillat å skida

  SvaraRadera
 2. Det är nog så skönt när det funkkar! jag misslyckas bara alltid med vallningen, antingen samlas snön undertill eller så bara slinter jag på ställe. ;)
  Härligt med egna skidor, skida mycket nu! :) Det gäller att njuta innan det smälter.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog inte heller ännu lyckats med vallningen tyckte ännu att dom var bakhala trots att jag lade ett till lager fästvalla under kanske man sku testa med ett tredje ännu. och sen måste jag sätta glidvalla under, bara man nu sku få de å fästa först ordentligt :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)