fredag 1 februari 2013

Ett stort steg i en liten pojkes (och hans mammas) värld

Det var alltså inskrivning till förskolan nu på onsdag. Noll-sjuorna i tur. Min lilla plutt alltså. Kära nån. Hur ska det gå?! Han är åtminstone inte än särskillt ivrig..Men jag tror det kommer att bli bra. Han är rätt social och letar alltid fort reda på potentiella kompisar då vi är någonstans. Samtidigt är han ju så liten och känslig. Springer hellre undan med nedreläppen darrande och en djup rynka mellan ögonen ifall det uppstår någonsorts konflikt med andra barn än att han sku säga sin åsikt. Hemma däremot hoppar han ju bara på och ger ett slag..eller skriker öronbedövande. Två sidor alltså.

Men vi åkte iväg föratt kolla på stället. Nyöppnat på Forsby sjukhusområde. Inte långt från skolan. Med nybyggd gård i den lummiga parken där vi brukar trivas om våren. Jag var ju påväg att anmäla honom till förskolan som varit i samma byggnad som skolan. Mailade som tur en bekant om annat och hon visste att berätta att det nästa år inte finns någon förskola där! Vi blev utan någon som hellst information om förskoleanmälning mm. i år. Skulle detta ha varit första barnet hade jag alltså inte fattat att leta upp informationen själv och han hade väl antagligen blivit utan plats. Morr!

Stretade fram i slaskstormen. Alltså på riktigt, vilket väder. Den lilla nervösa tyckte nog vi sku skippa hela resan pga. vädret. Men följde endå med. Han som väntat på snöbollsväder var dock halvnöjd då vi missade bussen på väg mot kottby. Han hann bygga en liten snögubbe  och göra en hel del bollar.


Min fotointresserade son tittade här på bilderna jag tagit på honom och sa att de ju är helt dåliga, för mörka och uppmanade mig att ta några till!

Och så ställde han sig i ninja-pose framför  dagisbyggnaden. 
Väl framme gick en liten tystlåten in och höll sig fast vid min sida då jag fyllde i pappren. Men efter att vi kollat på rummen där de kommer att vara på hösten och han såg leksaker,bytte några ord med en möjlig lärare nästa år och träffade ett par möjligen blivande kompisar sa han på vägen ut att stället verkade "kiva". Hurra! Själv gillade jag också utrymmen och byggnaden i sig är så charmig. Sen är det bara att hoppas att allt inte är hemskt råddigt på hösten då det startar. Sakerna är ju ännu i förra byggnaden och personalen hoppas de bara att följer med, så lite oklart är allt ännu. Oklart är det ju också för oss. Får vi plats i dagiset där eller inte? Får ena plats och den andra inte? Det sku ju vara så bra om de sku få stöd där av varandra de två små i höst. Åtminstone på gården. Jag är ju så himla nervös. Fast jag vet att det säkert går bättre för dessa två då de följt med storebrors förskole- och skolgång.

Efteråt åkte vi till Östracentrum för att utlösa hans leksak han förstjänat med sina 50 kryss på krysstavlan. Hamnade igen vänta en kvart på bussen. Således hann vi bygga två snögubbar och klättra på snöhögar innan den kom. Trapp tyckte nästan vi sku ha kunnat vänta på en till..
Trapp med "isi" till höger och "luckiduu" eller Trull till vänster. Älskar smeknamnet han gett sin bror! <3


Efter leksaksuppköp och en sen middag på mäccen fick han ännu göra en jättesnöboll innan bussen kom. I säng klättrade senare en liten rätt trött men likväl nöjd blivande förskolepojke. Min kära.

8 kommentarer:

 1. Känner igen känslan! Hos oss börjar mellersta skolan i höst och att inse att man inte har bebisar mera gör nog lite ont i en mammas hjärta

  SvaraRadera
 2. Aj lite?! ;) Vart går åren liksom? Hur är det, vad hade du för utbildning innan du började studera nu igen? Var det personlig assistant du blir/är? Velar och funderar och tar emot idéer om min framtid här liksom.. ;) Nåt i skolvärlden sku ju vara bra (pga. av loven :D) men lärare blir det nog inte av denna yrboll.. Småbarn är nog kanske mer min grej endå.. o så växtvärlden. Kan man kombinera barn o växter (o djur)? ;)

  SvaraRadera
 3. jag har grundexamen inom ungdoms- och fritidsinstruktör från tidigare. Och jag studerar nu till Skolgångsbiträde. Så jag jobbar som assistent nu i en högstadie skola. De är nog ett bra arbete om man har barn i skolan kan nog rekomendera det.

  SvaraRadera
 4. Jösses de blir stora fort.

  Tycker du skall satsa på växter. Du kan ju det mesta så en skolning skulle bli enkel för dig ;) Finns nog många med trädgårdar som skulle behöva lite expertråd ;) Sedan då jag vinner på lotto skall jag anlita dig att göra/planera vår gård :))

  SvaraRadera
 5. Malin, ja det låter intressant! :)
  Veronica, men sen, växterna ska väl växa mest på sommaren..då barnen har ledigt. :/ Jobbigt att få ihop kan jag tro. O nej, jag vet nog inte mycket om växter, men jag vill gärna lära mig. :) Viljan finns liksom.

  SvaraRadera
 6. Nå, men på vintern sitter du vid ditt skrivbord och ritar dina trädgårdar. Trädgårdsarkitekt...lär ju finnas många rika helsingforsare som suktar efter Sibbos gröna ängar och en anektering ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har också en nollsjua :) Tycks vara många av dom! Till Botby sklle uppskattningsvis 40 st förskolebarn i år :O Sen har vi 3 av 4 på skolsidab, konstigt. Men Alvin är ju ännu 3 år på dagis så lite småbarn kvar.

  SvaraRadera
 8. Här sku det också bli två rediga grupper vad jag förstod. Ja vi har ju först dagislivet framför oss, så småbarn jo, men baby, jag vill ha babyliv! ;) Nånej. Nog får det väl räcka (åtminstone för ett tag nu.. ;) )!

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)