måndag 16 februari 2015

Farväl

Ja, det var dags att ta farväl av våra familjemedlemmar, guldfiskarna härom veckan. Fem och ett halvt år hade vi av dem. De som kom till Tripps sexårsdag. De originala har tyvärr redan simmat ut på vidare vatten, men dessa var nog lika kära.
Det blev bara ohållbart. Vår trea, fylld med tre livliga och rätt stora barn (mera kraft och större kroppar som i vilda lekar kan drälla in genom glaset..) passade inte ihop med det stora akvariet. Så både till min stora sorg och lättnad, var det dags att ta ett beslut. Sen gick det fort. Ett par dagar senare kom en ung kvinna och hämtade fiskarna och samma kväll bar ett ungt par ut det stora akvariet (höll ännu på att med en spade skopa ur sand och vatten då de kom..).

Hela det fina gänget. Sju små och deras mor, Pepsi.  Hon kom till oss på julen 2012, och de föddes då i april 2013.
Den enda flickan i barngänget, Elf.
 Flera av dem blev rätt så vita och genomskinliga, som Shubunkinsar blir.
 Så söta då de ju trivs så ihop.

 Frodo, är han längst fram med sin mors svarta ögon. Honom känner man igen redan på yngelbilderna, ögonen kan man bara inte ta fel på, helt underbara ju! Nosen är också trubbig som på en delfin. Den hade stannat hos oss, om akvariet hade gjort det..
Här är ännu en gruppbild på alla invånarna i akvariet. Elkku (den större) och Bilbo, de två algätarna, ville barnen absolut att stannar hos oss, då Elkku varit med sedan början. 
Sö köpte tidigare i veckan ett 200liters akvarium som de båda honorna borde klara av att dela på. Fick det superbilligt och ännu hemlevererat, så är nöjd!
Fast nog är det ju finare ju större det är!
Men det blev dags att ta farväl. Och måste medge att det till och med fälldes lite tårar.
I synnerhet den minsta har tagit det väldigt hårt, men han är också den som mest tyckt om att följa med dem, sedan han föddes och placerades i sittern framför den levande tv:n.


 Vi tackar för oss, för att vi fått njuta av dessa fina, och hoppas så innerligt att det nya hemmet också blev bra!

Nu har här möblerats om lite och så håller jag på och försöker få det nya akvariet till nåt, inte så lätt. Bytte nämnligen bottenmaterialet ut mot sand, väldigt fin sådan, och det har visat sig vara mycket opassligt för dessa två rätt så stora lortare.. Men ni får nog höra mer om det än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)