lördag 7 februari 2015

Nya invånare

Var och hämtade hem lite nya invånare till räkvärlden här om veckan.
Blåa neontetran
 och Epiplatys annulatus (Killin kallas de sådär vänskapligt på finska). 

 Båda sorterna är ju sådanadär yttepytten. Tre till fyra centimeter som stora.
 och båda ser ut att riktigt lysa i vattnet.
 Har två miljonfiskar kvar där också. Nu i fel vattensort, de ska ju ha "hårt" vatten. Så långlivade kommer de inte att bli. Men kunde inte ha av dem längre, sådana ADHD:n att man blev stressad av att titta på dem.  Fast sjukt vackra är ju hanarna!
 En liten Eldtetra (Hehkutetra) blev ju kvar då för nåt år sedan också, då den hade gömt sig bland buskarna och vägrade låta sig fångas på flera timmar, då resten av stimmet såldes. Nu har den levt och verkat må bra här, också ensam, då den endå har följt med de andra små fiskarna..
 Lade också i den fina akvarielampan som kan byta färg och allt. Har haft den i skåpet en längre tid, men nu njuter jag av den om kvällarna. Fiskarna tycks faktiskt också gilla den, de samlas kring den.
 och för tillfället ser det ut såhär om dagarna. Det var helt SJUKT jobbigt att tvätta den finkorniga sanden, men oj så lent och fint det blev, och så är det helt annat att byta vatten då man inte behöver suga upp bottenslammet som samlas under grus.. Nu väntar jag bara så otåligt på att växterna ska ta fart och visa sig trivas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)