fredag 4 maj 2012

Måste ha varit en man igen..

Ta inte nu åt er, men på riktigt!?
Alla dessa år som vi bott i detta höghus, dvs. 8 1/2 (huh!) har jag stört mig på tröskeln in till trappan på baksidan av huset (på framsidan är det trappor så där går jag inte så ofta med vagnen..). Efterom den varit så hög har man hamnat slänga upp dörren hårt med ena handen (för lat för att först fästa den på kroken, dessutom kan ju vagnen välta då om man har den fullastad med matvaror så som jag packar) samtidigt som man ryckt in vagnen baklänges så man kommit upp på tröskleln och in i trappan.
Nå. Nu har en man i rullstol flyttat in i trappuppgången. Det märkte jag då monstret riggats upp utanför dörren till bakgården. En ramp. En megaramp. Alldeles oproportionerad och dåligt planerad. Tydligen också dåligt monterad. Nöjd? Nej!!

Varför byggdes den åt sidan?! Nu ryms inte ens en smal vagn och ännu mindre en rullstol att svänga innan buskrabattens kantsten tar emot eller så hamnar man balansera på rampens sista lutande del. Fail.

Detta räck har skruvats fast sådär lite ditåt. Undrar hur många dagar det tar innan barnen på gården lyckats få det att välta då de klättrar på allt.. Det svajar alltså då man rör på det.

Alternativet till att inte svänga direkt vid det trånga hörnet. Man ser inte allt glassplitter och riktigt HUR mycket skräp och äckel det finns på denna sträcka ingen tydligen ids sopa. Här samlas också skottad snö på vintern. Rulla du bara din rullstol med dina bara händer där då. Urk.

Kan inte förstå varför de inte hittat någon lite mindre ramp, en liten sluttande skiva bara från dörren ner till marken utanför. Det måste ju finnas nåt fiffigare system än detta monster. Vad jag inte heller förstår är hur folk nu ska flytta. Detta är ju dörren som används till det. Hur ska man rymmas att svänga in möblerna då det inte blir så mycket utrymme att röra sig på nu? Oj,oj oj oj. Inte den smartaste typen har nu varit i farten. O så kan man ju fundera på vad detta åbäke kostat och hur mycket hyrorna nu stiger, igen. 

6 kommentarer:

  1. Ja man undrar ju vem som tänkt till där?

    SvaraRadera
  2. Skicka fotona med bra förklaringar till disponenten? Borde ju kunna rättas till så inte samma misstag upprepas. Karlar;)

    SvaraRadera
  3. Antagligen har de väl bara valt första bästa ramp då det meddelats att en sådan behövs, någon vakiostorlek?! Men nu tycker jag nog de misslyckats lite (ok lite mer än lite..).

    Hmm, kanske man borde orka engagera sig och faktiskt meddela någon om mina funderingar istället för att himla med ögonen och skaka på huvudet bara varje gång jag går där. ;) Det hjälper ju inte precis nåt för andra. :)

    SvaraRadera
  4. Det där var nog en stor miss i planeringen. Ta kontakt med disponenten och ta dit honom och visa att det inte går att köra med vagn där. Kanske han inser det då!

    SvaraRadera
  5. Nämen... vilken miss!! Det där ser farligt ut oclså! Klaga!

    SvaraRadera
  6. Ska väl försöka få kontakt med någon om saken. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)