fredag 4 maj 2012

Mitt lilla paradis

Såhär i väntan på lottovinsten som sku ge mig det där egna huset med tillhörande gård njuter jag av mina 100m2 jord på palstan. Två kvällar i rad har jag fått jobba där denna vecka och fått en hel del till stånd. Igår fixade jag tex. jordgubbslandet med hiskelig fart innan skymningen föll. Samma jobb på några timmar som förra gången tog flera dagar. Man blir effektiv då inte man vet när följande chans att jobba där ges. Under de vita tygen i ny mull ligger redan rucola, spenat, persilja, sallad, redisor, morötter och rödbetor. Hoppas de alla gror fast det ännu är lite kallt!

Vitsipporna blommar

narcisserna är så små och söta

Taklökarna från svärmors gård verkar trivas och jag är varje år lika nöjd över det rostiga kärlet jag hittade i skogen. 



I förrgår knåpade jag ihop "repet" som går runt dammen för att sakta den lilles framfart. En massa kvistar/ris och så metalltråd runt, runt. Håller väl ett par år igen.Tills ungen fattar att man ska akta mammas växter och inte dyka ner i vattnet.

och den här lilla är jag nöjd med. Den överlevde en vecka på havet i solens värme förra sommaren och så vintern efter det. Väntar på de näpna blommorna.

6 kommentarer:

  1. Jag förstår vad du menar med paradis! Fint, mysigt!!

    SvaraRadera
  2. Vad fint du har det! Det måste vara härligt att kunna använda egna örter och grönsaker i matlagningen sedan senare på sommaren.

    SvaraRadera
  3. Oj vad härligt det ser ut! Och vad grönt det är redan!

    SvaraRadera
  4. Tack! Man hamnar nog lite jobba för att hålla paradiset fint, vet inte vad det växer för mutaterade ogräs som driver en till vansinne med sitt racerfartsväxande och rötter som sprider sig överallt.Men ja, här vilar min själ. För tillfället är det många års köer till dessa palstor så jag är nog lycklig över att jag har chansen till jordgrävandet. :) Mysigt är ordet.

    Ja åsa, nog är det det! Trapp blev ivrig då jag sa att jag sått morötterna också. Jess, får vi imorgon smaka på dem?! :D Tycker det är bra att barnen också får följa med vad som krävs för att få maten att växa. Oj så de väntar på jordgubbarna och hallonen också. Ärter älskar de också men stackars Trapp fick allvarlig allergisk reaktion på dem förra sommarn så vi får se om det gått om eller inte nu. Stackarn. Han trivs också bra där i sina lekar och kommer gärna med.

    Tack! Visar ju inte alla de osådda rabatterna där förra sommarens ogräs lever loppan. ;) Men ja, det blev plötsligt frönt igen! Underbart! Man blir så glad av livsgnistan i naturen just nu.

    SvaraRadera
  5. Härligt! Var är det där? Låter som ett stort område du har. Tycker endel ser så ytte pytte små ut..

    SvaraRadera
  6. Den liggen på ängarna i Vik, sådär 900m från oss. Det finns två storlekar på palstorna här, antingen kring 50m2 eller så 100m2. Men det ser ju nog mindre ut ute i naturen än det låter sådär i kvadratmeter. :) O jag är nog glad att vi har en större, vi är ju trots allt rätt många i familjen redan, fast nog är väl litelite jord bättre än inget också! Alla är inte så intona att sköta och vattna hela sommaren..

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)