fredag 13 juli 2012

En liten semester på landet

Vi åkte iväg på fredag kväll. Den rätt så ovana bilåkaren på bilden skrek en hel del. Han hatar att vara fastspänd och jag måste sitta bredvid och dra upp axelremmarna hela tiden då han är en duktig Houdini. Stannade i Kyrkslätt och gick till både Prisma och Citymarke i jakt på flytväst till Tripp. Finns inte. Körde ännu till två andra ställen. Den ena butiken var redan stängd och den andra sålde inte alls flytvästar. Blaah. De verkar vara slut i hans storlek (20-30kg) i alla butiker.

Kom fram. Studsade på trampolinen och tog ett dopp i poolen innan middag. 

Följande morgon regnade det. Ödlorna låg ändå på stenarna vid mammas lilla damm och myste. Det fanns många av dem och runda var de också.

Sniff fick vänja sig vid oljud och små händer efter en sommar på tumis med mamma. Vi fick lära känna en rätt gullig typ, man har tidigare bara sett den fort under någon enstaka middag. Alla gillade den men sambon fick snällt sitta på terassen hela tiden, han kunde inte alls komma in i stora stugan. Aldrig har jag sett honom reagera SÅ starkt på djur tidigare. Hemska astmaanfall. Ingen kanin kommer alltså att flytta till detta hushåll, det tror jag barnen också fort insåg.

 Vi doppade oss också i några minuter efter några timmars sand och mutasläng på stranden. Den lilla fick prova brorsans gamla flytväst. Lite väl stor nog men vi ides inte slänga i honom fler gånger i rusket för att prova den han hade förra året. Kan man prova flytvästar i babybadet kanske?

De större drog upp en massa abborrar men då kniven kom fram släpptes alla tillbaka förutom två som redan somnat in. Dem åt de till lunch följande dag. Grillade dem själva också. Mycket nöjda!

Den lilla förälskade sig i smultron. Som tur fanns det gott om dem.
Han hörde flygplansljud också medan han satt och lycligt fyllde ett rör med stenar. PYYYPAA!!

 Vi gick på orkidéjakt och han tog en lur bland myggsurret.

             Hittade en hel del av dem faktiskt. Nattvioler fanns det igen också gott om. Härligt!

Hann också plocka lite svamp innan han vaknade och det blev brott hem då han inte hade skor på fötterna och absolut sku traska själv! 

 De några böckerna vi hade med lästes flitigt om kvällarna. Fast Tripp som med mormor i stora stugan så han missade Salama historierna jag kan utantill vid dethär laget. Dags för ett nytt bibbabesök kanske?!

En morgon såg jag några myror och flyttade på lådan (en sådandär man brukar ha saker i under sängen) där Trull sov några hela nätter (DET är WOW det!) . De hade byggt ett trevligt litet bo där i hörnet. Det blev RAID!  Tyvärr flyttade de bara till en annan vägg- RAID och så ännu en tredje. Envisa kryp! Tänkte att deras eget bo kanske hade svämmat över efter allt regn det forsat ner på sistone. 

Sandlådslocket (från min egen barndom!) fungerade som allt i allo. Här som bilbana. Sambon snurrade och snurrade i jag vet inte hur många timmar medan han speakade vad som hände i bilrallyn. Ungarna älskade det! Tripp beyblade använde också locket som arena och så kan man leka karusell eller gömma sig under det. Mycket praktiskt! :)

 Den lilla gungade och gungade i alla de tre gungorna. Nöjd!


 Favoriterna var med, såklart!

 Sådanthär morgonmål får man inte alla dagar. Nyplockade mumsbitar. Perfekt timing på vårt lov. Det blev flera tallrikar av Trapps favoriter.

Den lilla ville hemskt, hemskt gärna bo i Sniffs bur. Men han fick inte det så det blev en del gnäll. Fast rätt så duktigt förstod han att vara lite mjukare än vanligt  i sina rörelser då han stoppade in den lilla handen genom gallren för att smeka mjukisen.

       Jätteblåklockarna blommade sååå vackert!

O Trull plockade mera smultron.

 De älskade min systers julklapp. Fast den hade inget nät så det var lite spännande..
Hålls i mitten, MITTEN!


Lite mer fiske från bryggan.
O de var nöjda med all fångst!

 Det var strandhäng, men i regnbyxor och stövlar, inte bikini.. Lyckliga var de ändå!

I båtförrådet på gården hade en liten fågel byggt sitt bo på tokig plats. Fast hur sku den ha kunnat veta att vi var på väg med våra vildingar.

 Lite otur med vädret hade vi ju men härligt var det ändå. Älska att kunna släppa ut dem för hela långa dan! Får nog försöka hinna med ännu en tur, fast då beställer vi sol!

Tack för att vi fick komma! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)