onsdag 18 juli 2012

Vädret,vädret

Ja egentligen sku vi ju ha bordat vara på jussarö nu och njuta av strandlivet på den svarta stranden. Men eftersom det blåst så hårt har man inte kunnat åka dit med båten då man inte sku ha klarat av de stora vågorna i hamnen. Så vi var ännu igår på Grynnan där vi tog iland på söndag. Åtminstone sken solen! Men du milde vilken VIND! Man fick sitta i gropar på klipporna (sådana gropar som inte var fyllda med vatten från allt regn det vräkt ner på sistone) för att inte frysa. Ja och visst kom det ju lite duggregn också igår,från en nästan klarblå himmel med solsken. Konstigt!
På kvällen badade vi bastu med ungarna. Ja eller Tripp och pappan badade bastu och simmade i det iskalla havet medan jag främst vaktade de två yngre som plaskade i den lilla simbassängen jag köpte på rea för en tid sedan. Den var ju perfekt!

Vi fortsatte också vår veterinärkarriär med sambon. Var på däck efter bastun med den minsta då jag plötsligt ser nåt hemskt vid metspöna framför båten. En av de hundratals små måsungarna på ön hade tydligen lockats av mask- eller fisklukten på kroken och inte kunnat motstå frestelsen att smaka. O nu hade den kroken fast i svalget. Först tog sambon i fiskelinan men den lilla flaxade ju bara runt för livet. Så hittade svärmor en handduk hon kunde offra och jag satt den runt ungen och över dens huvud. O den slappnade av och var alldeles stilla medan sambon kollade om han kunde avlägsna kroken. Tyvärr var den nog så fast där i munnen att vi tillslut bestämde oss för att bara bryta av kroken så nära ändan som möjligt. Bar den fjäderlätta ungen, tyst pratandes och med tusen "förlåt!" lite längre bort och släppte iväg den. Den flög nog iväg, men det är nog bara att hoppas på att den klarar sig! Mycket mer kunde vi nog inte göra.
Tydligen är det inte bara människoungar som är lite väl nyfikna ibland. Man fick riktigt skrämma bort de små medan man metade också så inte de sku råka illa ut.

Idag stannade vi i Ingå i några timmar. Träffade mamma och åt en god glads, fyllde på förråden och fortsatte till Barösund. Tydligen ska vindarna vara "fel" ännu imorgon så antar att vi stannar här en dag. Ni kan ju hälsa om ni ser mig och våra vildingar! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)