tisdag 31 maj 2011

Min fotbollsspelare

Igår införskaffades denna utstyrsel till min lilla spelare. Någon var lite nöjd och packade allt utom bollen med sig i skolväskan idag. Egentligen är detta Trapps blus och shorts, han måste ju också få en likadan dräkt. För intresserade kan jag tala om att den kostar under 12€ i Prisma. 

Detta veckoslut

Har jag varit och sälja på lopptprg med min mamma. Roligt var det! Rekommenderar alla som rör sig i vanda trakten att ta sig till myrbackahallen de veckoslut där är jätteloppis! Tillsammans fick vi en riktigt bra summa för att sälja saker och kläder vi inte längre behöver. Det blev väl närmare 300 € fast bordet var nog jättedyrt, 50€! Så det lönar sig att ha lite mer eller dyrbarare saker att sälja om man inte vill gå på minus. Fick nog mycket sålt men endå blev det nog en del att bära hem igen trots att mamma också förde några lådor till återvinningscentralen. På hösten måste jag gå ingen. Det är inte så många som vill köpa halaren,vinterskor och vantar såhär inför sommaren..
Lite yrt med så mycket folk..
Medan jag var borta vaktade farmor barnen. Det hade gått jättebra och Trull hade varit nöjd och ätit rekordmycket, TVÅ små matburkar på en gång! Han tänker växa! ;)

De större två hade mest spelat fotboll ute, det är vårens hit, fotis hit och fotis dit! Tripp kunde inte ens somna här en kväll då han bara tänkte på mål och hur han spelat under dagen. Trapp stackarn är ju inte kanske riktigt mogen för riktigt spelande men gillar nog att springa efter bollen han med, tills han förlorar, då blir det tjut.
Full rulle bland äppelträden

Svärrisarna hade lagat huset så fint,hann tyvärr inte fota så mycket. Ny färg på alla trädelar
och vackra blommor i trädgården .

Färger jag gillar






Grönt och orange. Finns det finare?! 

Då jag inte hunnit

Så vill jag nu beräta vad vi gjorde förra torsdagen.
Vi fick senast i klubben en jättefin inbjudan till klubbarnas gemensamma våravslutning, sjörövarmorgonen.

Som alla riktiga sjörövare hade också denna svärdet med sig då vi åkte mot parken
Den lilla sidan i parken var fylld av upprymda små sjörövare med syskon och föräldrar


Alla fick en egen skattkarta med uppgiftspunkter utritade

Trapp grävde tex. efter skatter (en marianne godis i en gammal filmburk,super idé!)

Vi lagade sjörövarflagga och silvermynt 

Trängdes som sardiner på burk medan det sjöngs om små guldfiskar

Sedan bjöds sjörövarna på saft och donitsar och de vuxna fick kaka och kaffe,lyx!

Efter en alldeles härlig morgon drog vi iväg med min glada sjörövare som fick flaggan fäst i cykelkorgen

¨

Senare på palstan fick Trull stifta bekantskap med allt grönt på marken för första gången. Han var mycket nöjd! Hoppas att lite gräs inte är illa att äta för min ogräsplockare satte nog i sig en hel del.. 


Hoppas vi får plats till klubben på hösten. Det har nog varit härligt att se hur han trivats och fått helt egna små vänner. På hösten sku han få flytta till "stora gruppen" och alltså få gå där två gånger i veckan, om han får plats alltså. Det är nog tydligen bra att börja öva på det där med att skiljas från mamma redan som lite yngre, eller så ÄR han bara mer social än Tripp som haft det ganska jobbigt efter att han började i dagis som lite på 5 år.



söndag 29 maj 2011

Skönt

Det bästa med att vara hos svärrisarna är att man får springa i lugn och ro. 6,4 km blev det ikväll och minstingen sov sött i farmors famn då jag kom tillbaka. Lyx!
På morgonen ska jag igen iväg och sälja på loppis till Myrbacka hallen. Alla är hjärtligt välkomna att komma och köpa bort våra saker! ;)

fredag 27 maj 2011

Duktiga skor..

Vi har haft två pojkar här hemma som trallat hejjaramsor och sjungit de nya "ishockeysångerna" på sista tiden.
Igår på vägen hem från palstan reagerade jag på att Trapps ramsa där han cyklade bredvid mig lät lite annorlunda. Stadin kengät, IFK, stadin kengät IFK!! Hih! Försökte påpeka att det nog kanske ska vara Stadin kingit,IFK men han blev mycket arg på mig och sa att jag luras! :) Då storebror senare var på "min sida" verkade han tro att det nu kanske endå var så då. Har dock tyvärr inte hört ramsan idag så vet inte om den nu sku låta annorlunda.
Han är nog fin mitt lilla trotstroll! En rolig typ med humor! Som han vuxit "stor" fort för att vara lika som brorsan sin. Tänk att han snart fyller fyra, FYRA! Min baby.

onsdag 25 maj 2011

29

Med mina fina söner åkte vi idag efter förskolan iväg med buss mot mina föräldrars hus för att fira min födelsedag med dem och mina systrar.

Jag fick jättegod middag, en underbar bukett med Liljekonvaljer (en tradition min pappa haft så länge jag minns)  och 6 stycken av dessa fina muggar jag ju önskade mig redan för länge sedan. Andra får säga vad de vill men jag tycker om dem! Sambon gav också tummen upp! I år fick jag faktist bara ett grattis av honom och barnen. Trapp vägrade nämligen ge ens en puss och en kram till mig då jag bad om det. 

Har en liljekonvalj kring halsen också. Min blommiga blus är måndagens loppisfynd.

Nog måste den vara min favoritblomma!  Fick den av mamma. :)

En tisdag

Bytte ut lite blommor i balkonglådorna. Dessa ville absolut förgylla min vardag! De som fick flytta på sig var egentligen mångåriga och fick därför flytta till palstan.
Var till familjerådgivningen med Tripp på morgonen.Medan han gjorde uppgifter med psykologen gick jag för första gången på familjecaféet som finns i samma våning. Jag hann ju inte vara där länge men redan lite social var jag ju! Trevliga människor träffade jag, några pappor också! (Ja,ja det börjar säkert vara vardag med föräldralediga pappor men blir endå lika positivt överraskad ännu varje gång.) Om jag förstod rätt så borde det nu fixas en till vuxen, förutom då klassläraren, till första klassen nu på hösten. Skönt! Väldigt skönt! De lär vara flera med lite myror i byxorna i gruppen så det behövs nog!
På eftermiddagen gick vi med barnen till palstan. De äldre lekte riktigt fint i flere timmar, hör och häpna! 
De är kloner! Stolta kloner! 

De ritade och sköljde bort, ritade och sköljde bort..

och försvann ut på de gula ängarna
Plötsligt hörde jag Mammaaaa!! Höjer blicken. Ser en en meters unge gå med byxorna hasande kring vristerna och den andra skriker att han har kakkat i byxorna. Igen! Nu hade det dock gått värre. Det var av det stinkande överallt! I och utanpå byxorna, på blusen, händerna, i håret (eftersom han ju skrapar sig hela tiden,mer då han blir nervös). Jag måste erkänna att jag inte betedde mig som mamman ur boken om uppfostran. Blev riktigt arg tom. till min besvikelse. Så onödigt!  Skämdes idag och bad om förlåtelse. Min stackare. Han har superjobbigt med huden just nu. Måste igen ge atarax till natten då han bara skrapar tills blodet rinner. 
Den mindre har också haft lös mage nu i flere dagar, har hamnat byta alla hans kläder flere gånger i dagen. Inte det bästa med vår dåliga tvättmaskin och täppta rör. Inatt ska vi hälla i lite röröppningsvättska och hoppas att maskinen fungerar imorgon. Igår rann vattnet från tvättmaskinen ur handfatet och ner på golvet medan jag var och sådde rovor, kålrot, rödbetor,och spenat. Sambon hade inte märkt något speciellt. Tvättade golvet.

Det är länge sedan..

Men på veckoslutet hann jag inte riktigt med att blogga så något smått i bildväg kommer nu.
På lördagen var sambon ute med de större pojkarna och spelade fotis (första gången i år) tills de kom tillbaka och han bestämt sade att han aldrig mer går ut med båda samtidigt! ja välkommen till mitt liv liksom! De bråkar non-stop!
Han hittade något jättefint på golvet när brorsorna var ute..
På söndagen tog han bara Tripp med sig och bolla medan vi sku till palstan med Trapp. Gick endå förbi bollburen på vägen och stannade där en stund. Jätterolig är det ju att spela i den tyckte tom. jag!
Med febergrlänsande ögon vilade han i vagnen

Medan de andra spelade fotis i den superba runda buren
Då tårarna började spruta för att det var orättviiist  fortsatte vi med Trapp och Trull mot palstan. Fick ärterna sådda! Hoppas ingen äter upp ärt"fröna" nu bara som något år..


Trapp orkade hjälpa en stund

Ljuva sommarregn

Funderade på ifall jag var tokig eller tokig då jag satt och sådde i regnet ikväll lite före klockan 23. Mitt jobb där blev nämligen på hälft tidigare ikväll då jag var där med pojkarna så jag cyklade tillbaka då sambon kom hem från jobbet sent ikväll. Varje sått frö är dock ett steg närmare skörden! Det börjar bli lite bråttom att bli klar med det viktigaste så- och planteringsjobbet.

tisdag 24 maj 2011

Jag överlevde

Efter en mycket lång dag efter en dålig,dålig natt så for jag ännu och springa då sambon kom hem före 22. Inspirerad av Fua, Sonja och Micaela tog jag och sprang en lite annan rutt än den samma, gamla, vanliga. Det är nästan lite väl branta backar i skogen här nära men vad det var härligt med omväxling! Allt hade ju vuxit också sedan senast. Grönt. Ja och de fina kossorna hade kommit ut på ängarna! Åtminstone på en äng gick de. Vi måst försöka komma så långt med pojkarna här någon dag!
Vid lite på 5 km trodde jag knät sku braka. Det domnade och högg till. Men tänjde och kunde ännu fortsätta en kilometer hem. 6 kilometer blev det alltså. Ganska bra gick det också.  Den friska luften efter regnet hjälpe säkert till på traven.

Bubbelbad

Har för första gången i mitt liv lagt två gummi kobra ormar för att bubbelbada i ett ämbare!

Det handlar alltså om två ormar som legat på plastan i några år för att avskräcka fåglar från att äta upp våra bär och ärter. 
Nånej,tro inte att det fungerade! 
Nu är det så att Trull älskar att suga på dessa gummiting som är täckta med ett lager av jord och sand. 
Trapp hade som uppgift att tvätta dem eftersom han ville ha hem dem. Idag märkte jag att hans jobb kanske inte var så grundligt utfört som man kunde hoppas.. Nå men bobbor är väl bra. Visst?!

lördag 21 maj 2011

Två nätter i skogen

Ja min fina förstfödda fick ju åka på äventyr till Puumalas skog förra veckoslutet. Två nätter sov de i tält med hans pappa och pappans vänner.Pappan och vännerna klättrade på dagarna medan Tripp lekte och utforskade området med en visselpipa i ett band kring halsen om han sku ha stött på faror eller tappat bort sig. Tripps faster kom också till samma ställe följande dag så de fick vara tillsammans på äventyr. Då jag talade med min trötta son på lördag kväll hördes det bara Mamma jag vill stanna kvar här! Så det var en lyckad utfärd!
Min glada skogspojke i köket

Tycker den har så fina färger!

Tripp med fastern vid den vackra sjön

Bra lekplats 

Gissa om allt luktade rök då de hade tälten under samma tak som lägerälden..
Fridfullt


Far och son
(Bilderna är tagna av sambon och hans syster)

fredag 20 maj 2011

Ojdå!

Idag då jag handlade mat och blöjor blev jag förvånad då jag hörde slutsumman. Nog köpte vi ju en hel del men att mycket?! Kollade igenom kvittot och en summa stod ut helt tydligt. 18,90. Kan du gissa vad det var som kostade 18,90?! Jo blöjpaketet!! Ett blöjpaket med 60 blöjor kostade nästan 19 euro! Helt sjukt! Samma paket kostar typ 11,90 i Prisma!
Jag lämnade tillbaka blöjorna. Såklart! Vi köper nya nästa gång någon hinner gå till prisma! (Använder alltså både engångs och tygisar bara för att förtydliga.)
Var är mina active fits??

Nä-ä!?!

En liten detalj glömde sambon att berätta för mig då han idag tog ledigt från jobbet för att åka och klättra.. Ringde nyss och frågade hoppfullt om han snart sku vara på väg hemåt så jag sku ha kunnat gå ut och springa och vattna palstan där det nysådda sku behöva vatten.. Nå jo, så småningom sku de väl börja sluta och köra hemåt. Nå var är ni då, frågade jag. I Puumala!! Alltå där de var hela förra veckoslutet. 4 (?) timmar härifrån! Hallå! Finns det inte stenar närmare?!

Äntligen!

Äntligen blev blomlådorna på balkongen klara medan Lukas sov dagssömn de vanliga 45 minutrarna. De har varit halvfärgdiga hur länge som hellst men nu,nu är de färdiga att bara växa sig stora.
Här finns det ännu plats för någon fin i mitten,tex. en klematis.
De där som hänger över kanten är från palstan där de blivit lite väl vilda..

Lite konstigt färgval för mig egentligen dessa ljusröda. Men fina är de!

torsdag 19 maj 2011

Kevätkarkelot

Idag var det årliga vårfirandet i parken. Kallt och lite regningt men roligt i gott sällskap av min kompis och hennes fina flickor (plus då familjerna från knutarna).

Ansiktsmålning för de som ville

trollkarl och musik

Tripp fick lära känna en ponny som ska flytta till ponnystallet vid palstorna
De hade roligt
Han tog en liten lur och njöt


Tripp ville absolut spela fotis i nya IFK blusen fast det var svinkallt


onsdag 18 maj 2011

11 timmar

Gissa om det känns i kroppen och huden då man varit ute  i blåsten med varierande väder i nästan elva timmar.
Är så glad att Trapp fått egna vänner. Han minns kanske inte alltid namnen och blandar ihop dem men han har "kamun", helt egna, och är stolt som en tupp inför storabror. Idag har han farit omkring som en vessla med svetten rinnande  och röda kinder och ett stort,stort leende på läpparna. Härliga vår! Alla har vaknat till liv här på området, både i gott och ont.

Trapp och vännerna trivdes i buskarnas gömmor

Själv fick jag äntligen perenndelen på palstan så gott som klar. Lite kvar att så,men största jobbet är gjort. Glädjen är stor! Bilder uteblir då det var mörkt ute då jag var klar. Hoppeligen får ni senare se bildbevis på att där nu växer mer blommor än ogräs av alla de slag.

Kraftlös

Det känns nästan för jobbigt att knappra på tangenterna med mina trötta fingrar.Jag borde ha fler armar, flere jag. Klona mig själv? Nej,jag sku nog klona någon annan,någon som har mer energi än jag. Men jag är nöjd med dagen.
Efter en natt med alldeles för få timmar av sammanhängande sömn har jag:
-Stigit upp innan väckarklockan med Trapp.Morgonmålet, klädruljansen, tjatandet.
-Fört Tripp till skolan, handlat och åkt hem igen efter att ha väntat en för lång stund i kylan då de kallt skippade en busstur. .
-Byggt tågbana, lekt med tågbanan, ätit, ammat och smitit iväg.
-Jobbat effektivt på palstan. (Fast jag börjar nog bli desperat här!) Kändes fånigt då någon vände jorden på sin med maskin (som hade ett horribelt ljud,tur att jag hade min mp3spelare med!) då jag slet med spaden i högsta hugg.
-Varit en sväng hemma vid "skiftbyte".
-Dammsugit badrummet jag dammsög igår. Sambon hade vänligen hällt ut en massa skog från kläderna de hade med sig på sin utfärden.
-Konstaterat att Trapp,stackarn, är allergisk för sojamjölk. Ordentligt. Konstigt då det funkat bra hittills.Nu hamnade vi ge atarax efter kakaon sambon gav honom då det uppstod blåsor runt munnen, på hakan och halsen.
-Fört tomflaskor för att kunna köpa mellanmål. Har haft lite många räkningar att betala denna månad. :/
-Väntat förgäves på en busstur igen. Har kuskerna tagit ledigt idag pga. av veckoslutets och gårdagens VM guldsfirande? Nu huttrade jag endå i sällskap av de två yngsta,inte ensam.
-Hämtat den äldsta från skolan.
-Gått till palstan med hela patrasket.Vände jord med Trull på ryggen i manducan. Han var inte alls imponerad.
Väntade på mull som sku komma men vi inte hann se då Trapp stackarn reagerade också på pastejen med ägg i och alltså fick lös mage och ja, kakkade i byxorna. Nå, cykeln i vagnen, minstingen i manducan och Trapp i vagnen och så hemåt.
Här var allt ännu frid och fröjd.Ni ser pastejen i munnen..

Tripp hoppade lite längd på vägen hem.Här ser ni honom flyta fram.

-Badat de äldre.
Man ryms helt bra i badet som 7 åring också


Min minsta skatt fick nöja sig med att titta på bröderna plaska

-Borstat tänder,läst saga, nattat. Gett mera atarax till min stackars lilla.
-Sagt hej och överräckt litet barn till sambon som kom hem från jobbet.
-Sprungit till palstan där jag märkte att mullen hade kommit och således tog den tillåtna ena skottkärran med mull.(Det räcker ju absolut ingen vart,nåt år fick man 3 st..) Vände lite jord och fortsatte springa. 5,4 km blev det väl. Knät bråkar. Igen. Eller fortfarade.
-Hängt två maskiner byk och nattat bäbis och ätit lite mat.

Nu stupar jag i säng. God natt!!

tisdag 17 maj 2011

*Hoppas,hoppas*

Håll tummarna och tårna uppe att det inte regnar imorgon. Solen får tom. gärna visa sig om väderbestämmarna är på riktigt gott humör..
Imorgon ska min lilla,stora nämligen spela fotbollsturnering med förskolan mot andra förskolor. Oj vad han väntar på det! De har hejaklack och spelskjortor med skolans logo på. De ska vinna, helt säkert. Hoppas vi ! :)

Annat som hänt

Medan Tripp och pappan njöt i Puumalas skog fick bland annat Trapp sommarhår.
"Lika som Niilo?"
Trull sin matstol ihopskruvad.
Hä-hä nu är jag med på riktigt!! 
Och så fortsatte Trull på sina övningar så han kunde förevisa sina konster lite stadigare för Tripp då han kom hem efter de 3 dagar de var ifrån varandra.
Titta mamma, jag håller inte i!!

Det är ju mycket lättare att ta i dem då man sitter!

Ojdå,en liten bula av buset..

Han har visat att han kan movesen.

Jag har betalt lite böter och lånat fler böcker från barnbiblioteksbussen.                
(Super idé!)
Bilden tog jag genom fönstret då den åkte förbi oss.
Lagat mat med en som är nöjd nu då han ser vad jag gör
Klippt "Klonhår" till Tripp (vilket inte blev så lyckat då det sku kräva en "klippapparat" att få den frisyren). Kortare är det åtminstone och helt snyggt. Han har så tjockt och bångstyrigt hår att det är jobbigt att klippa. Lika som hans fars hår!

Kollat galna människor på tv. 100 000 på salutorgets omgivning hurrar för VM vinnarna i ishockey.
 Inatt sprang folk utan blusar nedanför vårt fönster.Här tjoades,sjöngs och blåstes i horn. Tripp var lite schockad då han vaknade till detta.De hade just kommit fram med bilen där han sov gott efter det häftiga veckosluts äventyret.