söndag 8 september 2013

En vecka i snabbfart.

Måndag.
Föra små till dagis och förskola. Ringa hälsostationen. Få tid. Hämta stora pojken hemifrån, föra till hälsostationen med hiskelig brådska då vi just missat bussen. Sitta och köa i över en halvtimme i väntrummet.. Blev inkallade, hoppades hon förstått vad jag förklarade (alltså att ingen av dem kan finska?!). Fick remiss och åkte iväg till sjukhuset för att röntga barnet. Det gick som tur snabbt och smidigt. Gick via dagiset för att se om de hunnit gå och lägga sig för vila redan, ja det hade de. Så hem utan de yngre. Lunch, gick igenom lite arbetsplatsannonser och tillbaka för att hämta de yngre.

Trapp ritade kort inför kalaset han sku på. Jämför inte med någon här nu, men på hans egen skala har han blivit så duktig. Här ser ni Yoda. I paketet var också en liten Yoda figur. Helt självklart val enligt honom!
 Långt namn fick han också nerplitat. Intresset för bokstäver har blivit stort iom. förskolan! Han har också en ny bästa vän!
 Så vi åkte då iväg mot kalaset, med alla tre, då sambon hade kvällstur. Lämnade Trapp där (med dåligt samvete då vi blev inbjudna på festen väl framme men hade redan lovat dem mat på maccen och var på ett uppdrag då klassläraren redan är arg på avsaknaden av inneskor) och åkte till Itis, i jakt på sådana till Tripp. De hade inga i hans storlek i Prisma dagen innan nämnligen.  Till min stora förvåning hittade vi inga i Itis heller. Eller ett par han inte gillade för 16.90. Lämnade dem kvar. Som tur, för några dagar senare hittade jag ett par på loppis för 1€! Åt. Åkte efter Trapp. Stannade på glass. Kom hem alldeles för sent och ritade ännu kort till sambon som hade födelsedag. Stackarn hade nog en skral sådan, men så påstår han ju att han inte kunde bry sig mindre om födelsedagar! Massage orkade jag endå ge, borde ju bara ha ritat nåt fancyt och romantiskt presentkort innan.

På tisdag satte vi vår plan i bruk. Gick till endan av parken då jag hämtat de små och stal falläpplen från sjukhusgården. Tror det kanske inte är den värsta synden. I synnerhet inte då man ser hur glada de blev, barnen! De älskar äppel, fast Trapp ju egentligen är allergisk. Åtminstone för de i butiken.Nu kliade det bara lite på halsen efter typ fem då jag sade stop.

 Vi klättrade och balanserade
 och kollade igen på konstverk.De är bara så fina där i den gröna parken!
 Dessa vindspel har hängt i träden sedan Tripp började i förskolan, om jag inte minns helt fel. Alltså många år redan. Visst har några trådar gått av, men de flesta är ännu ok. De är så vackra att se på och jag gillar ljudet också! Önskar nästan jag inte gett bort alla besticken jag en gång hittade i plåtlåda på skolans gård, då de tömde hela huset inför remont. De var just sådanadär stora och tåliga bestick, med bra ljud.
 På onsdag kom Tripp hem och sade att han var stolt över sig själv att han klarat sig på bussen helskinnad. Jag förstår honom! Busshållplatsen var mitt på den tungt trafikerade vägen igen. På ena sidan höll de på att lägga asvalt och på den andra åkte bilarna hårt förbi. Man hade bara en smal remsa att gå på och det strittade asvalt från ångvälten.. Usch! Därför har jag tydligen varit dålig fotograf och fått mig själv med som skugga. Vågade ju inte backa ifrån de små som satt på den sporadiska busshållplatsskyltens betongring, mitt på vägen!
 På torsdag fick vi hembesök från dagis. Egenvårdaren och föreståndaren skulle komma till oss klockan nio. Halv nio vinkade vi med Trull till Tripp, Trapp och pappan genom fönstret då jag plötsligt såg föreståndaren komma gående mot vårt hus! HJÄLP! Där stod jag i pyamas och sku ännu städan undan morgonmålet och ta en snabb sväng med dammsugaren. PANIK! Klädde på mig så snabbt att jag själv är förvånad, borstade tänderna och undrade redan här hur inte summern ännu ringt. Snabbkoll genom fönstret, ja hon stod ännu där och läste i nåt papper. Städade köket. Kollade. Nu var de båda där. Dammsög det värsta och var redo. Men de kom först prick, eller tom. lite över nio! Som tur! För inte kan man ju komma en halv timme för tidigt sådär tidigt på morgonen!
Besöket gick bra. Kom ju på en massa man borde ha sagt sen efteråt. Men det är ju jättefint att de kommer hem till en sådär, fast det självklart vore ha varit bättre att göra det i rätt ordning, dvs. först hembesök, sedan dagisstart. Nu undrade han ju lite vad de gjorde här men lekte fint med sin tågbana. En av favoriterna också på dagis.
Efteråt njöt vi av hans lediga dag. Gick till familjecafét som äntligen fick hålla sig inomhus i parken då rörrempan äntligen är klar! Han lekte helt ensam i ett stort rum, hade inget intresse av att dela utrymme med alla andra på cafét.. Jag pratade med folk och var riktigt social. Jee. Kändes bra att hålla uppe kontakterna lite innan det säkert blir en längre paus..
Så drog vi iväg mot palstan. Åt morötter och bullorna jag köpt på cafét. Plockade en stor på se bönor men tänkte att de inte ryms i vårt kylskåp. Såg en fembarnsmamma påväg hem från sin egen lilla palsta och frågade om hon ville ha en del. Gav bort över hälften av påsen. Tror de behövs i den familjen! Hon blev åtminstone jätte glad. Hon har inte riktigt kunnat jobba på den egna palstan i år, de små barnen tar liksom ut sitt.
Vattnade och åkte hem, där vi lämnade cykeln, och bytte fordon mot buss för att åka iväg efter Trapp.
 De har en ny favoritplats på området. Där ska de "gömma" sig fast hur många gånger innan vi kan gå..Både ner till dagisgården på morgonen och upp tillbaka på eftermiddagen. Orkar inte börja bråka om saken. De gillar det så mycket, båda två.
Så på kvällen fick jag ännu gå på föräldramöte nummer tre, utan barn som tur då sambon fått bortbytt kvällsturen, där man faktiskt blev bjuden på både kaffe och karelska piroger med äggsmör. LYX!Inte blev man bjuden på nåt på de andra mötena inte! Denna dag hade jag inte hunnit äta lunch, så det satt extra bra!

På fredag kom mamma på besök på kvällen. Medan hon var här, efter ett lyxigt mellanmål (läs glass) så åkte de två äldre iväg med pappan och farföräldrarna till havs och vi gick till palstan med mamma och Trull. Hade lovat ge henne en klump med bellis jag fick av grannpalstan då hon gav så massor av dem att jag tyckte jag kan dela med mig. De lär ju ska spridas så bra. Hoppas på det! Söta är de ju! Ja och så fick mamma se palstan i höstfärger.
Så blev vi på tumis med den lilla. Hade filmkväll och myste och jag somnade samtidigt som han på kvällen..Rätt så skönt egentligen, fast det inte var planerat. Konstigt nog var jag lika trött endå följande morgon..

En sådan vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)