söndag 1 september 2013

Om att ta ut det sista av sommaren

Det har ju varit underbart varmt här mellan varven på sistone. På tisdag var en sådan dag. Solen sken och jag tänkte att jag överraskar barnen med en utfärd till simstranden som ligger inte alltför många kilometer bort från dagis, då de slutar.
Hämtade de yngre före mellanmål, ringde skolpojken att träffa oss på vägen och så gick vi och köpte mellanmål och åkte buss ett stycke för att sedan gå den sista vägen till Lillforsens simstrand. Vi har aldrig simmat där. Förra året var vi där med mamma på min födelsedag på picknick, men då var det inte riktigt simväder än. Tripp var i skolan då så han hade aldrig varit där.

Oj så skönt! Låg på filten och tittade på medan de lekte och härjade på lekplatsen intill.
 Åt vårt goda mellanmål och bytte till simbyxor. Lekte vid vattenbrynet.

 Vattnet var nog inte varmt, men man klarade ännu av det ifall man hölls i rörelse. Jag simmade en stund och Tripp vågade också hoppa i efter lite lockande. Det var ju endå säkert hans sista chans för i år. Och så känns det ju så bra efteråt. Trapp var nog också i vattnet så det kom upp till magen på honom i lekarna.
 Det blåste rätt mycket och de lekte att de flög iväg med handdukarna.
En mycket lyckad eftermiddag, om jag får säga det själv! Blev rädd ett par gånger då den yngsta kutade iväg mot bryggan vid djupare vatten, och så försökte han springa mot hopptornet för att klättra upp. Olydiga lilla barn. Men annors gick det bra med mina fina, stora barn.

På vägen hem var Trapp nöjd, vi åkte med den nya orange 550 buss han längtat efter sedan de kom i bruk.

2 kommentarer:

  1. oj så somrigt det kan se ut. Här frågar de nog varje dag om det är shortsväder :)

    SvaraRadera
  2. Det var riktigt skönt tills man var i vattnet. ;)
    Men så låg det falläppel och gula löv längs vägen då vi gick mot bussen. Och nu tror jag alla får ha rockarna på sig imorgon då vi åker iväg, idag var det ju hur kallt som hellst! Huu. Shorts har inte barnen haft på länge (fast jag haft). men de gillar också mer långbyxor..

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)