onsdag 4 september 2013

Kanske snart i ett dagis nära dig..

Har ju aktivt letat efter jobb nu en tid. Skickat in fast hur många ansökningar, hälsat på på olika ställen. Men då man ingen utbildning har hoppar ingen precis av glädje. Begravde planerna om trädgårdsarbete iom. att jag vill att barnen ska få ha sommarlov om somrarna, hellst med en förälder hemma också. Får se om det lyckas. Sökte till olika skolor som assistent. Men nej. Duger ju inte. TYVÄRR! Förskola hade också varit bra!
Hade egentligen alltså velat ha paus från småbarn. Inte byta blöjor på andra än det egna yngsta barnet på en tid. Låta kroppen vila efter tio år av konkande och släpande i snedvridna ställningar. Men det ser inte ut att bli av nu då. För i sista desperat utväg söker jag nu keikkajobb på dagis. Alltså kortvariga besök på olika dagis som behöver någon som hoppar in. Just som jag egentligen inte vill. Vill ju binda mig vid barnen, lära mig namnen, ha en relation. Vara den där trygga typen. Men vi får se. Vi får också se hur länge kroppen håller om jag ska vara med de små, kanske jag blir sjukpensionerad innan jag får ett fast jobb. *smil* Men såhär KAN vi ju inte ha det. Att man inte får ett endaste ett öre (ja,ja sent är det ju i Finland) på fem månader annars. Så vi håller nu tummarna. Att jag möjligtvis snart landar på ett dagis i närheten av oss, så de våra inte får för långa dagar. Nästa vecka ska jag på intervju..

11 kommentarer:

 1. Lycka till! Jag håller tummarna att det ordnar sig för dig och er!!!

  SvaraRadera
 2. Tack! Och roligt att du är tillbkas igen! ;)

  SvaraRadera
 3. Lycka till. Hur är det med daghemmet Sesame( tror det heter så) de har iallafall sökt personal. Sedan kom jag och tänka på Malms kyrkogård ( jaja, inte kanske vad du säker, men man får vara ute och pyssla med växter)
  Hoppas du hittar ngt, som sagt pröva på allt möjligt bara.

  SvaraRadera
 4. Lycka till med jobb sökandet! Sätt in dej på alla vikarie listor som du hittar de nappar alltid nånstans. Hoppas att de ordnar upp sig

  SvaraRadera
 5. Vi behöver en inhoppare/vikarie till mitt dagis !!!! Jag jobbar ju på ett Steinerdaghem....maila mig (adressen finns på min blogg :-D)

  SvaraRadera
 6. Veronica- ja lite sku man ju vara sugen att pyssla på med nåt lugnt ett tag. Men så kommer vintern och då behövs sällan trädgårdsfolk. :/ Ens på gravgårdar. Annors är det ju den perfekta arbetsplatsen, mycket vackrare och lugnare blir det ju liksom inte! Kanske jag frågar om det känns för jobbigt att kombinera dagis och egna barn..är ju endå så ofta ensam med dem om kvällarna att det blir lite tårta på tårta..
  Malin- Tack! Vikarie? :/ Menar du till skolor. Vet inte om jag kan lära någon nåt. ;) Fast samma sade en annan mamma jag träffade idag.
  Camilla- skickar säkert ett mail ikväll. ;)

  SvaraRadera
 7. Eller så kan du ju jobba som personlig assistent! Behövs alltid bra assistenter och för att vara det behövs egentligen bara en dos ödmjukhet,empati och respekt för sina medmänniskor.jag har jobbat som assistent då jag inte varit hemma med barn,de senaste 12 åren och trivs bra med det.om du är intresserad så ring kommunens handikappservice och hör med dom :) michaela

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset Michaela. Tänkte faktist på det idag då jag såg en flicka som brukar vara ute med sin assistent. :)

  SvaraRadera
 9. Här är också en som har börjat fundera på att bli inhoppare på dagis. Om man ska tänka på de positiva sakerna med det (jämfört med vanligt daghemsarbete) så kommer jag åtminstone på följande saker:
  -det är mycket mer varierande, platserna, grupperna, människorna och rutinerna byts ut hela tiden vilket gör att man slipper att blir uttråkad på det sättet som man ofta blir i ett arbete där man gör samma saker dag ut och dag in
  -när man inte hinner blir bekant med barnen så slipper man också att bli ledsen då när man oundvikligen måste säga farväl till dem
  -det blir troligen inga långa arbetsperioder med de allra minska barnen vilket gör att arbetet inte blir lika fysiskt som det annars kan bli (om man t.ex. hela tiden jobbade i ett småbarnsgrupp)
  -det är lätt att ta ledigt (om än det också betyder att man inte får någon lön för de dagarna)

  Apropå detta med att man inte får något arbetsmarknadsstöd på 5 månader så går det inte att kringgå genom att gå på arbetsprovning? Alltså i händelse av att man inte får något riktigt jobb.

  SvaraRadera
 10. Som assistent kan du dessutom ganska långt bestämma dina arbetstider själv,och hur mycket du vill jobba.klienterna har ett visst antal timmar beviljade av stan och få har så många timmar att det blir fulla arbetsdagar.då kan man ha flera klienter eller bara en om man tex vill vara hemma när barnen kommer från skolan.sen är ju också valet fritt om man vill jobba med barn eller vuxna :) Michaela

  SvaraRadera
 11. Anonym. Point det där också! Jestas så det skar i hjärtat att lämna de små då arbetspraktiken tog slut då i tiderna..Blev ju erbjuden jobb då, men visste att jag stannar hemma med den lilla som låg i magen då.

  Michaela, får nog fundera på saken om inte detta känns bra. :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)