måndag 16 september 2013

Flyttfåglar och sushi

De går så himla fort nu, veckorna! Vardag. Överlevnad. Bråk och spända nerver. Pussar och gosande.

På måndag hade han inte somnat på dagis. Vid sju sov han på soffan.

Sambon var hemma flera kvällar förra veckan. Jag gick till palstan för att vattna, det har ju varit så soligt och varmt att man varit tvungen till det, i September!
Märkte igen små, dalande typer, som landade lite längre bort vid kossornas åkrar. Tycker det är en så sjuk idé! Att bara hoppa ner från ett flygplan, för skojs skull..
 Följer med flyttfåglarna. Deras kakkel känns i hjärtat. Det är så fint att få följa med dem på så nära håll! Hur de samlas. Lyfter i små gäng i omgångar, samlas, landar, vilar och samlar krafter.
 Studerat höstnatur i närskogen.
 Kännt lite Vik-kärlek i solnedgången.
 Följt med mera fåglar.

 Beundrat palstan. Tycker det blev fint i år. Inte allt lyckades, men blommorna blommar åtminstone! Väntar på att raden med solrosor (till vänster bredvide det fula vindskyddet mot lekplatsen) ska blomma med lite fler blommor.
 Orange och riktigt mjuk ljusröd. Vem hade trott att de passar så bra tillsammans?!
 På tisdag slog vi till stort och hade sushikväll. Det var alldeles för länge sedan sist! Ojoj så gott det blev! Och vi gjorde så många rullar att det blev kvar till morgonen också! Trapp fick fylla den sista rullen med så många av de resterande ingredienserna som möjligt. Han var stolt! Borde ju låta dem laga mat oftare, har varit lite lat på den fronten igen..
 Torsdag morgon låg dimman över området ännu innan lunch. Ovanligt att den ligger kvar så tjock, så länge.
 Tog en bild också på lådans blommor. De bakre har jag hämtat från palstan. Tyvärr har också de till vänster mjöldagg på sig.
 På kvällen kollade jag på fler fåglar medan jag talade i telefon.
 och på svampar i olika färger och form.
 Märkte att de vilar bakom ponnystallet. Alltså helt invid palstan. Det ser på nåt sätt lustigt ut med dessa tusentals invid höghusen en bit längre bort till vänster.
 Oooh! Det hade spruckit ut en i annan färg! Så fin, den också!
 Också dessa två rosor har orkat blomma på nytt vid porten!
 Zinnian i så fina färger.
 och en som har delat sig i två. Sådana har jag inte sett tidigare.
 Området kring komposten, ner mot diket, är det enda jag inte är riktigt nöjd med i år. Där brukar växa krass från fjolårets frön, men av någon orsak grodde inga i år, så det ser väldigt tomt ut. Fast rävsvansar,zinnian, fjärilskrass och lite annat finns där ju nog. Men det är inte lika imponerande som färgsprakande krass.
 Köpte gardiner på vägen dit, och fyllde påsen med bönor (de börjar nu lida mot sitt slut) och tomater i olika färger.
 och då fåglarna lyft bakom ponnystallet och fortsatt mot den allt mörkare himlen, var det också dags för mig att leta mig hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)