lördag 16 november 2013

Farsdag

Lite splittrat firande.

Förskolan hade farsdagskaffe på fredag, första gången vi fick sambon övertalad på nåt sådant. Men han var glad. De hade sjungit för papporna och också Trull fick vara med och dricka kakao.

Båda hade gjort fina kort. I förskolan hade de riktigt satsat och gjort en bok. Så fin!
 Den sötaste sidan var kanske denna. "Han tycker om att vara i skogen i regnet". Heh.
 Trulls var lite enklare. Han kan ju inte svara så bra på frågor än.  Men en målning har de tydligen samarbetat med, ska fråga hur den är gjord bara jag ser egenvårdaren igen (hon har varit sjuk nu).

Ja splittrat firande var det. Tripp, Trapp och deras far åkte iväg till Esbo och farföräldrarna på lördag kväll. Den lite krassliga Trull blev med mig (mest för att jag har så väldigt svårt att släppa iväg honom nu när vi ses så lite på veckorna). Då de sku iväg gick vi ut en sväng så det inte sku bli så dramatiskt för honom att farfar hämtar de andra.. Vi gick en sväng till gravgården här i närheten för att föra ett ljus till min morfar som tyvärr gick bort redan när jag väntade Trapp.

Tände ljuset och så fick Trull presentera sig och vi berättade lite om vår familj. (Jaja, man gör som man vill vid gravar, vare sig någon hör eller inte..man kan ju aldrig veta) Det är så sällan vi går dit nuförtiden fast det ligger bredvid.. Nu var det ju redan mörkt men fint endå!

På farsdagen var vi inbjudna till pappa. Så god mat att jag måste ta med en liten doggybag då inte jag orkade min portion efter all den goda förrätten. Konstigt att fira i hans nya lägenhet, med alla samma, gamla, möbler från barndomshemmet.. Trull verkade inte ens reagera. Vi var där, Sniff var där och hans bilar var nerpackade, allt väl alltså! Fast trapporna saknade han, han har alltid älskat att klättra i dem.

Söta systrar och fin pappa. <3 Bubbligt i köket.
 Förrätt kring bordet som alltid funnits men medny utsikt genom fönstret. Ensambarn för en dag. Han njöt!
 och åt inte ett dugg utan lekte istället.
 och lekte med och var så himla lycklig över att få se den lilla lurvbollen Sniff för första gången på länge.
 Trapp hade gjort farsdagskort. Han vet att pappa gillar att plocka svampar. :)
 Han övar sig också så flitigt på detta med att skriva. Märk också T:t efter namnet. Han vill ju att vi säger så här hemma också, då bästisen har samma namn.
Själv bidrog jag med efterrätten. En ostkaka som vanligt. Fast lite annorlunda. det hade visst varit nåt ostkakerecept i tidningen innan farsdag och färskosten var slut i butiken. Använde mig alltså av annat märke och light versionen, och tyckte inte det blev lika bra. Fast han hade nog duktigt ätit upp resterna då jag talade med honom häromdagen. Bra så. En till beställning fick jag också till nästa veckoslut då han har födelsedag.

Då vi kom hem gavs det kort och paket till pappan i vårt hus. Lite delade han med sig av chokon där var med..

och en av gåvorna hade vi pysslat tillsammans. Han har redan flera med händer, men tycker själv de är så fina!! Det är ju inte många fler år det ser gulligt ut, eller visst kan det ju se gulligt ut med tre vuxnas händer också, på sitt eget sätt. ;) Men färgerna, de jag gillat bäst och inte har funnits i butikerna på mååånga år börjar nu vara slut och torra. Tyvärr. Puffy färger, som fluffar till sig lite i ugnen och håller bra i tvätt. Oslagbara! Fattar inte varför de tog bort dem ur sortimentet..
 En sådan farsdag i år alltså. Riktigt lyckad trots firande på olika håll, eller just tack vare det?!

till sist en random bild som ju hör till temat då far är med på bilden. Trapp har tagit den på måndag morgon innan starten till dagis. Riktigt lyckad ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)