lördag 3 maj 2014

En rätt så sjuk vecka

Sjuka och sjuklediga. Veckan innan påsk. Där vårt vardagliga liv kom av sig för en tid. Sjuka har vi varit hela våren med jämna mellanrum. Spysjukan gick tex. hela familjen igenom nyss..men så kom detta.

Trapp har lidit av "märkärupi" (hittade inget svenskt ord, det är liskom en bakterie som sätter sig på nåt ställe och ger vattenfyllda blåsor som är smittosamma) en längre tid med jämna mellanrum. Vi har inte reagerat så mycket på det hemmavid, han har torr hud och drar lätt till sig bakterier i den såriga huden. Senast han hade det gick han som vanligt till förskolan,med plåster på hakan. Men så hade de märkt vad som gömde sig under plåstret då det behövde bytas pga. varet som trängde sig ur blåsorna och vi blev tillsagda att inte hämta honom så länge de inte hade torkat.. nice. Det tar ju alltid en vecka.. En vecka hemma med ett friskt bran som har en plåsterstort utslag på hakan.. Hmm.

Nå. Det bröt ju ut igen nu. Men rätt kraftigt, kraftigare än tidigare, på ett större område. Så det blev att ta ledigt från jobbet, med dåligt,dåligt samvete, och föra till läkaren..  Både övre och nedre läppen hade också blåsor denna gång, och det kittlade och störde.
 Och vi fick antibiotika utskrivet, och prov tagna, förutom antibiotikakrämen vi brukar smörja på direkt då det börjar synas blåsor. Så satt vi och köade i en timme för att få telefonstid. Innan det var vår tur och vi fick höra att det kunde man bara ringa och fråga utan tid.. Morr. Tack kära Ipaggudar för att ni finns!! Vad sku man annors göra, då de tom. tagit bort leksakerna i vänterummen..
 Som plåster på såret för den långa, onödiga väntetiden, fick de för första gången åka i Prismas bil då vi var där på matuppköp och till apteket.
 Senare fick vi ju resultaten för provtagningen, som visade att ab inte biter på just dessa bakterier. Så läkaren skrev ut nåt nytt. I apteket undrade jag sedan då det var tabletter, vi har ju brukat ha medicin i flytande form. Nå han frågade hur gammalt barnet var - sex. Oj. Inte får man ge av denna till så små, man ska inte ge av den till barn under tolv!!  Så rätt arg och besviken på läkaren, och glad att detta nu kom fram i alla fall, blev åkomman obehandlad ÄN en gång. Morr.

Så var jag på jobb en dag. Tisdag. Kunde inte svälja då det var sååå sjukt i halsen. Feber började jag också känna av, men hade stängning så kämpade till slut. Trapp var på pappans jobb och smittade kunder istället för förskolekompisar och Trull på dagis.

Onsdag var jag sjukledig då jag hade feber och samma kaktusfält i halsen som dagen innan..Samma smitta som Tripp då hade veckan innan.Men vi hade väntat på Trulls  ultraljudsundersökning av kinden som vi upptäckte en klump på för en månad sedan, efter fallet i februari och banne mig sku vi gå efter såhär lång väntetid, så jag släpade oss dit medan Trapp fortsatte njuta på pappans jobb.

Lekrummet (aj vänta, kallas det vänterum, det är lite annan kaliber på barnkliniken..) var pop!
 Såhär nöjd var han då han tvingades avbryta leken och lägga sig på britsen och undersökas istället. Utfärden var dock lite onödig. Klumpen hade livit mindre och inget oroväckande syntes på bilden. det var antagligen bara ett inre blåmärke,eller någon levrad blodklump som gått bortåt av sig själv. Skönt! Efteråt hämtade vi hem Trapp, men det skriver jag om i ett eget inlägg..
 Sjukstugan fortsatte. Det blev inget påskfirande hos farföräldrarna då de två yngre plötsligt fick över 39 graders feber. Det blev att fort panikshoppa lite mat och påskägg med en kamin i kärran och den andra hemma med Tripp. Hämtade hem påskgräs från dagis med en stackars feberhet i kärran, som vägrade komma med om inte han fick ha täcke och dyna och sova i vagnen. Stakin. Ingen mat hade smakat på hela dan, utan han hade bara sovit. Men då de andra gick och lade sig och han öppnade ögonen en stund, frågade jag om det sku smaka med lite nudlar. Då kryper den lilla varma upp och sätter sig till "bords" i det mörka vardagsrummet, slurpar i sig en portion och kryper sedan tillbaka i säng. Nudlar är pop!2 kommentarer:

  1. äsch då för sjukor. Det har också gått svinkoppor på pojkarnas dagis, men de har nog inte blivit smittade även om W hade en torr fläck som såg misstänksam ut.

    SvaraRadera
  2. Aa, är det svinkoppor det heter!? Tack! Fast så var då detta inte e-g-e-n-t-l-i-g-e-n svinkoppor då det var någon ovanligare och väldigt resistent bakterie.. Tyvärr. För nu har de tydligen dykt upp på ett annat ställe (rumpan)..:( Och han har inte alls lust att gå och visa upp det och få en tredje ab kur inom en månad..

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)