söndag 25 maj 2014

Städtalko och en julklapp

Jag hade mitt fina gäng med på Viks städtalko förra året, en succé! Nu hade Trapp ivrigt väntat redan en tid på att få städa också i år. Dagen före morsdagen var det äntligen dags. Vädret var tyvärr inte det bästa och flera husbolag hade talkon samma dag, så om det förra året var typ kö till skräpplockspinnarna så var vi nu de tredje som kom och hämtade av dem.

Flitigt orkade han! Små fimpar, små rosk. För konstigt nog var det mycket mindre skräp runt vägarna i år än förra året, bra såklart, men knepigare att fylla påsen. Trull tröttnade fort, men gillar alltid att vara ute som tur.

 Han blev riktigt duktig på pincettgreppet med plockaren.
 och vi tog en liten paus i plockandet för att kasta stenar innan vi förde tillbaka skräppåsen och plockarna till "invånarhuset" efter någon timme, då vi hade också annat program inbokat för dagen. I år njöt vi också av ett glas saft och några kex då vi var klara, förra året blev det inte av.
 Så åt vi fort lite lunch innan vi åkte iväg mot stan. Vi sku använda våra julklappsbiljetter och gick för att se Rio 2 på 3-d. Med tillhörande godisinköp innan..

 Filmen var super! Älskar sambarytmer och sång och man fick skratta en hel del! en mycket lyckad eftermiddag. Efteråt gick vi till Stadium för att köpa ett par nya skor till Tripp och en ny hjälm till Trapp och där fick stackaren en liten meltdown av trötthet. Han har inte riktigt varit sig själv ens då han haft så jobbigt att andas pga. allergier.
Men här var han redan nöjd, glad att vara på väg hem och vila.
Fast här märkte jag att märkärupin kommit tillbaka på hans läpp.. och han som hade tusen olika roliga programpunkter inbokat på förskolan följande vecka. Och de vill ju inte ha honom dit då det är aktivt.. Frågade om han sku ha orkat åka till läkaren direkt, men visste ju svaret själv också, och åkte alltså hem för att ladda upp batterierna inför morsdagen då det var tänkt att de sku åka iväg till svärmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)