söndag 3 maj 2015

En stel valborg

Gick rätt så glad i hågen på jobb på torsdag. Vi hade haft en jätterolig dag dagen innan, med maskerad och disco i många timmar. Förevisade för en mamma i tamburen på morgonen hur barnet hade plockat upp av hens maskeraddräkts hår från golvet. Sträckte mig framåt och neråt och stönade plötsligt till. Djupt och rädd, för nu hade nåt hänt i ryggen. Det ilade till, alla muskler låste sig och jag föll ner på golvet i smärta. Där låg jag på alla fyra och grät. Som tur var barnen ännu på morgonmål så de såg inte mig, men mamman såg nog orolig ut. Så var också jag! Efter ett tag kom jag upp med hjälp av väggarnas stöd och hasade mig fort mot vårt medicinskåp och telefonen.
Det härliga var, förutom att varje hasade steg skar i ryggen, att jag var tvungen att hämta barnen och gå via butiken för sambon hade åkt iväg på klättringsresa och jag hade inte hunnit till matbutiken tidigare..
Någon timme senare hade jag ätit så mycket smärtmedicin och värmt upp ryggen så att jag sakta kunde hasa mig mot bussen. Att sitta i en taxi var att glömma, sku ju aldrig ha kommit upp igen, och vill inte att barnen åker bil utan bilstolar. Så tog bussen. Klev på som en stel åldring och varje knyck och skump skar i ryggen så jag jämrade till. Men jag klarade mig. På dagis stod vår vagn som tur, så kunde lite luta mot den då jag gick, och skolan ringde jag till att fixa så Tripp kunde ta hem Trapp.

Då jag kom hem jublade jag till lite. Och då ryggen en gång var bedövad så bra det gick och uppvärmd efter allt så satt jag igång och städade. Visste ju att det sku komma folk till oss följande dag och hade inte hunnit dammsuga med den nya dammsugaren efter att den andra helt plötsligt sade upp kontraktet (efter inte ens tre år!Morr!). Så kommenderade barn att plocka upp saker jag inte kunde böja mig efter och gick omkring och dammsög (funkar som inspiration då det är fråga om tex. lego..). Sen fick de blåsa upp lite ballonger och vi hade filmkväll. Min inköpta bubbeldricka fick bytas ut mot relaxanter jag som tur hade fått utskrivet mot mina sjuka armar veckan innan.

 Den lilla hade maskerad på dagis tidigare på morgonen. Men han hade velat vara en spindel (vilket jag nu inte hann sätta mig in på ett par dagar innan då han meddelade detta. Så vi tänkte drake, vilket han ofta är då de leker hemma. Men då det kom till kritan var han inte alls bekväm med det. Men hemma gick han glatt omkring med blusen han hade under dräkten, en som Tripp fick då han var liten. I skåpet hittade jag också halloweenballongerna vi nu återanvände. Hih.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)