måndag 18 maj 2015

Morsdagen

De hade varit så duktiga, mina små, med hemlisarna. "Den var jättejobbig att göra, lådan, men du får inte veta vad det är i den!"  Den minsta höll också duktigt sitt kort i dagisväskan, för jag kunde ju inte få det på morsdagskaffet som ordnades tidigare i veckan. Kunde ju inte gå. Men den lilla blev alldeles bestört då han förstod att vi inte sku gå på det viktiga morgonmålet. Så bad sambon. Som tyckte det nu var det dummaste förslaget, tills han insåg hur väldigt viktigt det kändes för den lilla. Och jag var riktigt stolt då han tog sig dit en stund på morgonen för att dricka lite saft med de andra mammorna, han som avskyr sådanthär minglande..

Jag meddelade att jag inte tänker vakna med barnen på morgonen, och hade beställt en kaka från butiken, säkert för första gången. Blev sedan överraskad med smörgåsar som Trapp själv tillrätt och kort och pyssel.

Vi åt morgonmålet tillsammans
 med de finaste
 och fick så fina kort och ett halsband av Trapp. Måste ta fram den lilla duken jag fick av mamma efter hennes senaste resa, då det passade så perfekt med halsbandet.
 Så åkte de iväg till deras farmor för dagen. Själv njöt jag av tystnaden tills min egna mamma kom och körde mig till palstan, där hon på sin egen morsdag fick jobba med att klippa ner fjolårets döda växter medan jag stod och sa vad hon kunde göra. Ville bara så se våren där, och visst hade den ju kommit!

 Och inte nog med att hon var snäll och kom och hälsade på mig och hjälpte mig på palstan. Hon hade dessutom gått och köpt mig en ROS, då hon visste att jag inte brukar få blommor. Härliga du, tack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)