onsdag 13 maj 2015

Gardenia

Den 28.4 var vi och köpte våra vappenballonger från Prisma. Därifrån åkte Trapp hem ensam och Trapp och jag fortsatte vandra iväg mot Gardenia, med tre stora ballonger ovanför kärran jag hade med mig. Där sku ett viktigt möte hållas, om ställets framtid. En handfull politiker och ungefär 60 vanliga döende, oroliga människor (i alla de åldrar) var på plats för att diskutera om framtiden och vad man kunde göra för att inte behöva stänga det fantastiska stället.

Eftersom jag hade Trull med mig satt jag mig inte i publiken utan höll lite koll på honom och en nyfunnen vän medan jag lyssnade på de andra med andra örat.

Äntligen fick han se sina vänner, karparna och sköldpaddorna.
 Både unga och gamla pratade för stället, varför det behövs och vad man kunde göra för att få mera folk att använda det, dvs. mera pengar. Mycket mera pengar. Hyran är ju helt absurt stor och det var från början meningen att de sku få inkomster via utbildningsverket, som ju efter det har dragit in utgifterna pga. nå pengbrist! Här är en artikel om det hela, på det andra inhemska. Här kan man läsa mer om idén bakom kvällen. Vill man ännu lyssna på en av de aktiva räddarna kan man lyssna se en liten snutt här.
 Han älskar ju stället. Ropar alltid i bussen också då vi åker förbi (dvs. ofta!). "Gardenien!"
 Han hittade som sagt fort sällskap i djungeln
 Och med Julius pojken lekte de sedan enda tills vi gick hem. Köpte en lupp i butiken och de studerade myror och småkryp med väldig iver.

 Det bjöds på tilltugg, som de flesta inte hann med. Men jag hade titulerat mig som barnvakt och försåg med jämna mellanrum barnen med vatten och bulle så de inte sku störa det viktiga mötet i lekens iver,
 Hann bara kolla lite på blommorna. Men nog är de ju fina!


 Och så vid åtta skyndade vi oss hem för att ännu laga middag åt hela högen. Promenerade alltså hem igen (bussarna gick så sällan den här tiden) med tre vilda ballonger. Årets ballonger- två minioner och en Olaf.

Nu är det bara att hoppas på det bästa. Det sku vara väldigt, väldigt, synd om stället sku läggas ner! Det är ju en del av Viks charm. Du kan ta dig en tur till stranden för att se sällsynta, häckande fårglar, kolla på korna på åkern, se på perenner eller njuta en stund i djungeln. deras växtskolor är ju väldigt populära också, det som staden sku betala för och de nu lär gratis istället..

Gör din insats och beställ en årsbiljett för det fjuttiga priset 15€ (eller bara 7,50€ för barn)! Så vet du var du kan värma själen också på vintern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)