fredag 15 maj 2015

Städdag

Den nionde ordnades igen det årliga städtalkot här i trakterna. Vi var bjudna på min lillasysters trettioårskalas samma dag, redan klockan två, och jippot började först tio. Funderade nog inte bara en eller två gånger på det hela. Det tog ju dessutom så ont att gå. Men lovat är lovat! Om de små riktigt VILL städa sin närmiljö så är det nog liksom ens plikt att göra det, tycker jag! Så vi släpa iväg oss lite längre ner på gatan där "skräpplockarna" delades ut och man fick påsar. Hade kärran med som stöd och så fick man påsen fastspänd på ryggstödet så man lätt kunde lyfta i skräpen. Så gick vi på en liten tur.

Vi städade igen vid ån. I år kunde vi inte lyfta saker från ån då inte jag kunde sträcka mig, men vi plockade flitigt runtom. Här ser ni den sötaste städpatrullen. Den minsta har börjat posera. Gangsta´ style.

 Skräpen in i påsen!
 Och sådär en och en halv timme innan start på kalaset (och då ännu lunchen oäten och festkläderna i skåpen) drack vi snabbt lite saft och åt et kex var i invånarhuset tillsammans med andra städare.
En snabbvisit. Men allt är hemåt!Och tycker nog det är bra barnen lärs sådanthär redan som små! Vi har ju varit med redan i många år, och hoppas det kanske hålls med lite skräpvett ännu som äldre..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)