tisdag 30 juni 2015

Midsommarblommor

Alla som inte bryr sig om blommor kan klicka sig vidare. Här kommer midsommarblommor från palstan.

Hade hittat en fin gren utanför granngårdens skräphus, då de hade gårdstalko. Den ska den nu få klättra på, min nya klättrare, bara den vuxit till sig.
 Det är frodigt kring dammen nuförtiden. Älskar det! I vintras åt hararna alla blåbärsgrenarna, förutom en , så det blir inte många blåbär i år. Men nästa vinter ska de skyddas, blåbärsbuskarna och azalean till höger, som nu har riktig växtspurt. Ser blommor framför mig nästa vår..
 Från dammen mot porten. Fick dessa fina av en palstagranne förra året. Sådana härliga, tidigtblommande buskar det blivit av dem! Och insekterna gillar!

 Blomrabatten inåt palstan. Det är trångt, men det ska rymmas med många fina!
 Som aklejorna.
 Och de fina ljusröda jag redan hunnit glömma namnet på, då det nu är tredje året de finns, två gick utan blommor.. Men nu ska man väl då få njuta av dem fortsatta somrar!

 Små fina bellisar mot de gula jag fått från landet.

 Där gömmer sig små överlevare från förra året.
 och mina skatter.
 Åtta stycken i år, samt tyvärr bara en nattviol. Men den doftar så det räcker!
 aklejorna vid porten. De räddade jag från den öde gården intill stallet, förra året då den fick sin rivningsdom. Huset revs dock inte förra året, så jag hade hoppats på någonslags mirakulös räddning, men nej, brandkåren övade i våras, med att bränna ner det. Sen gjordes sandplan för hästarna på hela den fina trädgården. Så det var bra att jag räddade några, att bo intill sitt gamla hem, tillsammans med en babysyren.
 De är väldigt mörka, men fina.
 Små pris Gustavsögon självsår år efter år. Jag tar tacksamt emot. Det är evigheter sedan jag lade ut fröna! Den lilla snigeln är ny. Placerades bledvid Trapps nya födislavendel, då han ju gillar sniglar.
 Björnbär tror jag visst det blir en hel del av i år. Fast busken jag fick av min moster för inte ens två år sedan är rätt liten än. Den fick otroliga mängder blommor och har varit så fin!

2 kommentarer:

  1. Underbara blommor! Har kommit på mig själv med att vilja ha "tillbaka" alla blommor min farmor hade i sin trädgård. Akleja, clematis och så vidare. Har inte kommit så långt på balkongen än, men det kanske ger sig!

    SvaraRadera
  2. Jag köpte just två clematis i våras. En till palstan och en till balkongen. Köpte en sådandär styroxblomlåda det utlovas övervintringar i, så vi provar. :) Jag har också sådana man sett i sin barndom (både här och i pappas hemland), och så annat jag spanat in längsmed åren. Tio år blir det ju i somras, som jag haft palstan. Konstigt. Varje år är den sig lik, men frodigare och bättre (och sämre vissa år det känns som att alla är emot en ;) ). Det goda med denna hobby är att man alltid kan göra om, prova på nytt och åka djupare in i denna värld (och jord). Senaste åren har jag försökt satsa på komposterna också för att minska på mullinköpet. Går sådär. ;)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)