måndag 17 september 2012

Om att sy en klänning

Orsaken till att här var så tyst på bloggen förra veckan var lördagens program. Varje kväll då barnen lagt sig satt jag mig ner för att sy en stund på en klänning jag sydde om till finaste och härligaste Ninnis och Jannes bröllop. Är man inte rik och vet sin stil går det bra att tuuna ett superbilligt loppisfynd med fin,vid kjol till nåt man kan gå på fest i. Egentligen hade jag köpt den tråkiga klänningen till bloggalan förra vintern, men den satt så himla dåligt på mig och då infann sin inte inspirationen för ett sådanthär projekt. Eftersom kjolvidden är härlig ville jag ändå gärna använda den till nåt och jag måste säga att jag är helt nöjd med slutresultatet. Man ska inte granska den alltför nära ifrån kanske, men hej, jag är inte den som är känd för att vara petnoga med nåt.

 Detta var det första bröllopet jag varit på sedan Tripp låg i min mage för nio år sedan och jag måste medge att jag var lite nervös innan.. Har inte en blekblå aning om vett och etikett och annat sådant trams. Men som tur kunde jag lita på att denna fest inte åtminstone sku vara en stel och tråkig en, så bra känner jag brudparet (eller främst bruden som jag har känt sedan ettan i lågstadiet).

Men note to self. OM det blir en nästa gång du ska sy en klänning. Kära du, rita först ett mönster!! Det spar både tid och nerver tror jag..

Ja och så färgade jag tom. håret för första gången på nästan ett år. Med henna som de senaste ~10 åren. Jobbigt men känns inte lika dåligt som kemikalier. Nu är jag rödhårigare igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)