söndag 27 oktober 2013

Fest för kärlek

Min lilla kusin Lotta har då hittat sig en man. En bra man, tror jag. De har sällskapat redan rätt länge och också bott ihop i flera år. Nu tog de då ett steg till och förlovade sig. Partyt hölls förra veckoslutet hos Jockis, fästmannens föräldrar, i deras fina hus. Det var bara jag som var bjuden, och de andra var oberoende hos farföräldrarna. Trodde jag. Så visade det sig att min kära förstfödde inte klarade av en hel helg utan scoottande med hans vänner, så han fick skjuts hem på dagen.. Det blev en sen och ensam kväll för honom, och jag var nog lite orolig..men inte så orolig att inte jag haft en riktigt, riktigt lyckad kväll!

Middagen fick vi äta på denna jättefina inglasade terass. Först såg jag oroligt på stengolvet och mina tunna strumbyxeklädda fötter, skulle jag frysa?! Men nej, det var ju golvvärme och allt! Vilken lyx!

 Det fina, kära, paret. Må ni bli lyckliga i många, många år framöver!
Här får de höra sanna visdomsord, och lite historia om detta med att förlova sig. Det kom faktiskt fram en hel del fakta jag aldrig hört om tidigare!
 Hennes bröder och "nästan storasyster" (alltså Poffers sambo) var också där så snyggt uppklädda!
 Mysigt bord! Här fick jag sitta med Jockis farfar som bordssällskap. Och jag måste säga att det var riktigt roligt sällskap jag hade! Vi hade intressanta diskussioner om mitt och sambpns val, att vara bara just det, sambor. Och lite missförstånd på vägen, det var tydligen inte helt lätt att hållas med i mina svängar kanske.. Men från att först ha varit lite orolig över vad vi sku prata om så var jag mycket nöjd med hur det slutade!
 Här fick jag mig för att jag avskyr blixt och att stå och fota hundra bilder på samma sak.. Harmar så att flra "viktiga" bilder blev suddiga. Nå men fina vet vi ju att de är endå!
 systra min klämde sig också in på bild.
 och det togs en hel serie med olika varianter på gruppbilder också..
 Jag var lite småimponerad av mammans färgsamling på bordet. Vi har så sällan ljus nuförtiden vi att detta vore totalt onödigt hos oss!
 och lite i annan form också..
 En lampa gillade jag! Bling bling.
 och maten var utsökt! Det var pumpsoppa jag tom. bad receptet på. Rökt lax med potatisgratäng och annat smått och gott, och så god efterrätt! Det kommer åtminstone att överleva, dessa två, det var de som fixat allt själva!
 Det låg en ensam räv och väntade på fest med tema någon annanstans och jag kunde inte låta bli.
What does the fox say?!
 och så såg jag någon som smög omkring i trädgården efter middagen.. och BOOOM! Suddenly fyrverkeri.
 som jag tyvärr först efter en stund insåg att det lönar sig att följa med genom det fina glastaket.
 och som sagt, var det en väldigt, väldigt lyckad kväll! Roliga och glada släktingar, god mat och passligt med bubbligt. Tyvärr måste kvällen ta slut inom rimlig tid så inte min kära son behövde vara ensam halva natten, men det var verkligen roligt så länge det varade!

Så väntar vi bara på bröllopet då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)