lördag 8 augusti 2015

En sommardag

Morgonen började inte alltför varm. Ännu då vi gick till skogs med Trapp frös man om fingrarna.. Men vi plockade och plockade och pratade och hade det bra ändå! Alltså vilka mängder det fanns i skogen i år! Nåt positivt med allt regn vi haft!
Det blev varmare mot eftermiddagen. Trull gick på en daglig runda till växthuset för att plocka åt sig av favoriten, gräslök! Tänk att han älskar det så! 
 Han delade snällt med sig också till storebror som värmde upp sig efter en simtur i poolen.
Pappa hade varit till skogs han också.
Och bordet i "båthuset" fick ännu fler gula guldklumpar på sig. 
Pappa föreslog en match badminton och de spelade glatt en stund i solen. 
Den yngsta gick under tiden omkring och försökte vara en god lillebror genom att rycka bort så många timotejstrån som möjligt. Han vet att Trapp är väldigt allergisk för dem. Men ja, så stor skillnad blir det ju inte av att en del rycks bort då hela ängen är full av just det gräset.. 
 Så blev det att äntligen skära upp sommarens första vattenmelon. Det har ju verkligen inte varit sådant väder innan. För jag tycker nog att vattenmelon ska avnjutas i solen, ute.
 Trapp fortsatte med sina simövningar i poolen
 Lite senare gick vi ner till viken för att simma lite mer. Här fick jag Tripp att ta en bild på mig. Jag är så nöjd med vårt nya simsystem jag kom på förra året för att verkligen få simma. Minstingen i båten, band runt armen och iväg. Nu hade jag med mig mitt vattenlöparbälte (jag inte använt sedan Trapp var baby) och sprang omkring en stund med barnet som pekade vart vi sku, tills  kröhöm "Mamma det börjar komma in vatten i båten!". Den hade alltså hål.. Fort i land! Under tiden hoppade Tripp och Trapp ner i havet från båten, Trapp många gånger, med sommarens bästa, swimfinen på ryggen. Han var så stolt över att våga, och då vattnet är så grumligt och mörkt i viken känns det tryggt att veta att han klarar sig bra med fenan på ryggen!

Vilken fin dag! Sommar. Och just då den börjat visste jag att det imorgon var dags att åka hemåt, och usch så illa det kändes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)