lördag 22 augusti 2015

Högholmen

Det var ett par år sedan vi var där senast, hela familjen. Trull mindes ju inget av stället. Trapp däremot hade fått gå omkring där med sin farbror på tumis redan tidigare i somras, så han fick guida oss omkring lite.
Högholmen, slutet på Juli, solig dag - Massor med folk! Men vi hade det nog bra ändå!

Då vi gått över den blåsiga bron mötte oss fina, nya, trädjur. Denna hade ett megagetingbo inuti magen och tror att många stackare nog blivit stuckna innan de insett vad som sker.. Jag bara råkade se hur nåt rörde sig på didan av ryggen och hann varna både egna och andras barn. Lapparna som varnade om getingarna hade nämnligen blåst iväg i vinden.
 Vi började med fåglar. Så vackra..och så synd om dem. Fåglar, i synnerhet stora, tycker jag nog sku behöva utrymme att använda vingarna på..
 Sköldpaddorna gillade Trapp massor. Visst är de fina, och så skönt de måtte ha det i gräset på sommaren!
 Någon sådanhär liten vän kunde både sambon och jag tänka oss att ha hemma, om man bara fick i Finland..
 Dom här var rätt coola! Och stilla! Först var vi lite osäkra på om den var levande eller inte, tills någon del (typ ögonlocket) rörde på sig lite,lite..
 Fjärilsmontrarna var nya för mig, och själv kunde jag ha stått där och njutit av skönheterna hur länge som helst. Fast synd att glasen var så svåra att ta bilder igenom! Vissa var större än mina händer, och de är ju så otroligt fina!
 Hönsen hade fått kycklingar. Tänkte på Eva och alla andra lyckostar med hönsgårdar. Det sku jag nog också villa ha, om inte vi då bodde i höghus.
 Påfågeln hade hittat en fin plats att vila på! Vi såg också en mamma med dens små, för första gången, det var roligt!
 Mera småttor.
 Björnen höll på att leka i badet.
 Och aporna såg nog rätt uttråkade ut, måste jag säga..
 Trull blev så glad över att äntligen lyckas se älgar!De är nog så fina, långmular.
 Denna vasstand låg och lekte lyckligt med ett ben. Den såg riktigt glad ut måste jag säga!
 Trull som hade velat klappa djur var inte riktigt säker på vad han sku tänka om det hela. Han var faktiskt rätt uttråkad vid nåt skede, och väntade sig hela tiden nåt mer. Han hade ju turen att faktiskt få röra alla djur vi såg tidigare i somras, och trodde väl detta var nåt liknande. Stakin. Men här hade han kunnat sitta länge, det fanns dessutom fina grävmaskiner! Docka hade vi lite skyndsamt om vi ville se alla djuren (fast vi inte hann med riktigt alla..).
Påfåglarna var närgångna och Trapp är nog rätt rädd för dem, en hade nästan gett sig på honom då han var där med hans farbror, och han hade en pastej i handen. De är nog SÅ orädda och riktigt fräcka! Renarna var fina och såg så silkeslena ut och lejonhonorna hade en ordentlig lekuppvisning för publiken. Alla djuren var rätt pigga och aktiva då dagen verkligen inte var för varm!
Barnen fick traditionella slickepinnar. De är lika goda än idag, tycker jag själv,och hör nu till!
 En fin dag igen. Ett fint slut på en lyckad sommarlovsvecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)