söndag 31 mars 2013

En inte alls så dyster långfredag

Hade blivit bjudna till mina föräldrar på långfredagen. Eftersom snön inte ännu smultit bort och solen sken som en tok hela veckan (hur underbart är inte en vecka sol?!) föreslog jag att vi sku göra nåt vi inte gjort förr,sedan jag fick dessa småttingar. Åka pulka tillsammans i barndomsbacken, Svedängen! Det var bara två barn hemma (det tredje, äldsta åkte till farmor och farfar redan på torsdag kväll) så vi rymdes bra i bilen då sambon också var på jobb. 

Vilken perfekt eftermiddag! Solen värmde ännu på eftermiddagen och fast folk hade ledigt var det verkligen ingen trängsel i backen!Fin vit snö var det också fast jag lite hade oroat mig för vattniga områden. 
Alla njöt, skrattade och tjoade! Trapp var helt lycklig och sprang upp och åkte ner, om och om igen med eller utan sällskap, pulka eller peffis. Den lilla hade lite jobbigt att klättra uppåt men han gillade nog också att åka neråt. O vilken fart vi hade! Svettigt men oj så roligt! Här finns inga bra backar på vårt område så detta var verkligen uppskattat!


Han fick nog promenera upp till slut, detta var bara i början. .

Trull fattade detta med att åka peffis

och skrattade bara då det gick lite på tok emellanåt
Snön yrde och barn, vuxna (jag) och pulkor flög i gupporna. Två gånger flög vi snyggt ur pulkan med Trapp och han lyckades göra nånslags volt i nåt skede. Underbart!
 Efteråt åkte vi till mina föräldrar för att ännu umgås och äta god påskmiddag. Mätta (nå främst jag, ungarna äter ju aldrig nåt då man är bjuden på middag) och glada med en hel del små fräknar på näsan åkte vi sedan hem på kvällen efter en mycket lyckad långfredag.

Tack för en fin dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)