söndag 24 mars 2013

Kalasdags

igår var det dags för Trapps första bästis sexårskalas. De gick i klubben tillsammans förra året men i år började kompisen i dagis. De flesta andra inbjudna var alltså från dagiset och jag tänkte att jag följer med som moraliskt stöd fast kompisens hus är bekant. Mamman som talar engelska verkade också gilla tanken om att föräldrarna sku vara med så där var två andra mycket trevliga mammor också.
Sambon hade lovat vakta de två andra men så sken solen och han bara måste ut och klättra. So what att det visar minusgrader ännu, det är vår! Som tur kunde mamma komma och hålla sällskap till Tripp och Trull istället och jag kunde gå med på kalaset.
Lade på mina icebugs efter en tur till butiken tidigare på dagen. Då gick jag med små, korta, steg på den livsfarliga isbanan som kallas gåväg och tänkte ändå falla. Nu kunde vi gena över åkrarna i lugn och ro. Trapp tyckte också att den kortaste vägen var att klättra upp för isbacksberget så vi klättrade upp för isen. Visst var det ju kortare än att gå runt. Men med mina vinterskor hade det varit störtomöjligt!
Råkade hitta fina tarror förra veckan. Trapp kunde göra ett jättefint kort till kompisen.
Tycker det är så fint att han intresserar sig för att skriva själv! 

De hade lagat ett långbord i vardagsrummet efter mycket velande. Deras kök är nämnligen ännu mindre än vårt!  Det var pigs, angrybird godis och grön "pig"saft.  Födisbarnet är han i grönt. 

kakan var en trashpack gubbe. Snygg! :D
 Jag som varit lite orolig över hur Trapp sku komma med i dagisgänget hade inte behövt oroa mig. Efter en stunds iaktagande med ett småleende lite utanför morsknade han till och kom jättefint med i gänget. Med ett par kom han jättefint överens och talar redan om dem som sina vänner. Härligt att se min lilla blygis (i sådanahär sammanhang) sådär utåtriktad och modig! <3

Förutom frilek var det mete 
och alla pojkar fick en egen liten trashpack monstergubbe i sin påse. Trapp var nöjd!
När vi kom ut märkte jag att vi suttit där i 45 minuter extra med de två andra mammorna + barn. Men det var nog helt välkommet också för värdfamiljen och födisbarnet.! Hem kom vi fort över berget igen. Vi hade en pulka med oss och nu kom den i bruk. Vi åkte lååångt nerför sluttningen mot oss och han hade nog gjärna åkt pånytt om inte jag sagt att mamma väntade på oss därhemma. Det hade ju såklart gått hur fint som hellst där och jag tror att alla var nöjda med dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)