fredag 8 mars 2013

Jag har övat

Övat.Övat och övat. Det var en fototävling på akvarieforumet jag hittade i början på detta år. Temat: akvariet. Jag har aldrig lyckats få bra bilder på fiskarna tidigare, det är verkligen inte det lättaste! Men nu lånade jag sambons bättre kamera med makrolins och övade mig länge innan det gick ens lite ditåt. Så det har jag pysslat med. O verkligen, verkligen gillat det! Jag älskar makrolinser! Till slut lärde jag mig också (lite) att ställa in ljus och sådant på kameran med tusen olika knappar. Hittade tom. en nyttig knapp sambon inte vetat att fanns. Han läser tydligen inte instruktionshäften han.. Bilderna jag skickade in, tre stycken, får jag inte visa innan bidragen till finalen valts ut. Men här han ni en hel hög med andra. Tro mig, det finns material att ta ifrån! Men du milde så många hundra jag fått radera. Fiskar är kanske ännu jobbigare att fota än barn!
Läikky. Han hade en stor orange fläck på huvudet då vi köpte honom. Är inte helt säker på om det är en Shubunkin eller en Sarasa guldfisk. 

Jaffa. En Shubunkin. 

Jaffa och Pepsi. Det var första gången jag såg att den lilla vågat stanna nära en stor för att sova dagssömn tillsammans.Det kom ett par sådanahär med sanden i det lilla akvariet. Nu är de tusen. 

Elkku och Pepsi delar på gurkan

Köpte en ledlampa som kan byta färger och vara under vattnet. Älskar den! 

Läikky har också lärt sig att äta lite grönt

De två prickiga bredvid varandra i kvällsbelysning. Roligt lika varandra fast vi inte valde den lilla själva. 

En till liten snigel i 40-litern. Det finns en otrolig mängd olika sorter! Rätt intressant faktiskt att följa med variationen. Men det ser fult ut på glasen med alla de små prickarna (sniglar).

Bilbo har vuxit till sig lite. Man ser den nuförtiden.. Gullig. Men ännu rätt skygg.  O ni sku veta hur fort den susar fram. Hopplös att fånga på bild.

Jag har räknat till tre blivande räkmammor. Eller jag hoppas innerligt att det blir miniräkor av dessa ägg. De är utmärkta algätare och så väldigt vackra att titta på! 

Fick ett par sådanahär eldräkor också. Men jag tror det bara är två av fyra kvar, de gillade inte flytten hem till oss. Det lär vara en väldigt känslig sort. Men ack så vacker för ögat!

De är så runda och fina!

Här är familjeporträttet från stora akvariet. Tre guldfiskar och två albino "skäggmonnin" (alltså partamonni på finska, inte en blekblå aning vad de är på svenska). Elkku ligger alltså gömd mellan Jaffa och Pepsi. Lite av nosen syns.

5 kommentarer:

 1. övning ger färdighet, du har nog fått fina bilder! Och även om de kanske inte är så lätta att fånga på bild, så springer de inte bort orkar bra fast i timmar ;)

  SvaraRadera
 2. Tack! Det krävde då bara en månads övning. ;) Jo de orkar bra, det har du rätt i! O skriker inte "neeej kamejaa.." :D Det har ju den minsta börjat med nu. Dåligt för mamma-bloggaren. ;)
  Men på riktigt, jag har verkligen haft det roligt med den fina kameran.Trots att den är trasig och trilskas och vägrar fokusera. Ändå tar den så tusen gånger finare bilder de gånger man lyckas än vad jag får med min egen. Men denna väger ju ett halvt ton. :/

  SvaraRadera
 3. Makro lins.. Du fångade min uppmärksamhet. Vad har han för nån? Har alldeles för länge funderat på att skaffa nån sån, men vet inte var jag ska börja i djungeln. Och jätte vackra bilder på fiskarna!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder! Jag skulle också villa ha en makrolins men de kostar en del, men man kan nog få så fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Anni, ja du vet, en svart rätt så tung klump. ;) Nånej, men jag förstår mig noll på dessa fast han har förklarat i timmar.. En Nikon och så står det AF-S MIKRO NIKKOR 105mm 1:2.8 G ED. Lär ha varit väldigt dyr och så har hans far gått och söndrat den..De använder båda kameran, förutom att jag lite tagit över den nu då. ;) VÅgar dock bara använda den här hemma..

  Åsa, tack! O ja jag har alltid gillat makrobilder! Men vilken normal människa har nu sen råd med sånt?! Jag tror sambons pappa har betalat hälften eller nåt sånt, han jobbar med fotografering en hel del så den behövs i jobbet.

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)