lördag 23 mars 2013

En perfekt vinterdag

Fredagen den 15 mars. Förde Tripp till skolan. Åkte hem med bussen efter att ha varit till butiken. Måste stiga av vid åkrarna för att njuta av vyerna och spara lite på bild. Inte kommer man ju ens nära mäktigheten såhär, men oooh så vackert det var! Tänkt att man haft turen att få flytta till såhär vackra trakter!

Nog är vintern vacker! <3
Våra hoods. Nå nästan. Här brukar jag springa om nätterna. Men då har jag inte kameran med fast det är lika vackert då med den gnistrande vita omgivningen och den mörka himlen med stjärnor på.. Inga kossor här än på en tid.

Försökte få ut ungarna hela dagen. "Neeej, inte ännu. Ska bara.." Det hann bli eftermiddag och dags för solen att börja leta sig neråt innan vi var framme vid palstornas lilla berg med skidorna och bara två av tre barn. Det äldsta stannade hemma, tyvärr.
Varm kakao. Vad är en utflykt utan det?! Men istället för bullar hade vi denna gång med oss såpbubblor. Det dög åtminstone som förklaring..
Jag var också med! 

Som vanligt tänkte jag på Lova och en annan vacker liten änglaflicka som bara fick stanna här i fem månader medan vi blåste av bubblorna i solnedgången.
Så åkte vi upp och ner, upp och ner, upp och ner i den lilla backen invid palstorna. Han föll de flesta gångerna men vägrade gå hem innan han lyckades komma ner stående hela vägen! Det går bättre och bättre dethär med att skida och nu hade han också stavarna i bruk! Jag blir så glad av att se hans glädje och gillar att vi har nåt vi tycker om att göra tillsammans. Hoppas det håller i sig också i framtiden!
Den lilla som hade lite feber (igen) var ordentligt inpackad efter förra gångens nedkylning och storgråt pga. förfrysna kroppsdelar och iskall vind i ansiktet. Men storgråt blev det även denna gågn då han insåg att jag inte hade med hans skidor! Stackars liten! Kylväskan funkar förresten utmärkt som ryggstöd och han hålls nöjd i vagnen/pulkan bara om han får krama om sin Bogi och ha tutten i munnen.. 

Då vi kom bort från ängarna och fram till bron som leder över den lilla ån hade en tjock dimma lagt sig kring området. Spooky och rätt häftigt. Pojkarna tyckte det var roligt då man knappt såg framför sig. 
Så avslutades kvällen ännu med film och fredagsmat. En mycket lyckad dag med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)