söndag 31 mars 2013

Lilla Robinson

Det bor en ung man i min ålder på andra sidan berget här i närheten. En som har ett 720 liters akvarium i sitt sovrum, fyllt med främs växter. I sovrummet finns också det gamla akvariet från vilket dessa fick flytta för några veckor sedan. På sådär 500 liter. Då märkte han att där fanss en liten diamanttetrababy. Som inte kunde sättas i det större för att den sku ha blivit uppäten. I någon vecka har den alltså bott ensam i 500 liter vatten. Med belysning och pump, enkom för den pikulilla fiskungen. Han visste inte vad han sku göra med den då han ju såklart gärna sku bli av med det stora vattenhemmet för mera plats och lite pengar också. Nå jag har ju min lilla räkvärld som jag föreslog att den lilla kunde få bo i tills den är stor nog för att inte längre rymmas i de andra fiskarnas mun i hans nya akvarie.
Så på fredag efter vår utfärd körde mamma mig för att hämta hem den lilla lånefisken, fosterfisken. Robinson heter den. Efter Robinson Crusoe, såklart. Den enda lilla som överlevt i syskonskaran.
Hem kom den i en liten låda. Och ser mycket större ut på bild än den är i verkligheten.
Efter en lång vänjningstid för det nya vattnen (små fiskar är ju säkert mycket känsliga för byte av vattenmiljö) fick den då komma till sitt fosterhem. Räkvärlden. Där simmar den nu och äter minimala vattendjur (oh, äntligen nån som äter de äckliga små maskarna tex.) och ser rätt nöjd ut. Det enda är att den ju nog är en sådan som sku behöva ett stim kring sig. Och den är heeelt ensam nu. Stackarn. Räkorna, som är större än den, är ju inte precis rätt sort för den.

Den är nog så nätt! Så liten och glittrar redan vackert. Då lamporna i akvariet var släckta på kvällen och man tände ljuset i köket såg man en glänsande fläck som rörde på sig i vattnet. Lilla Robinson. Nu får vi bara hoppas att den inte går och dör i min vård! Det sku ju nog vara rätt nolo.. Sa nog att det finns en stor risk att vattnet är förorenat då de stora fiskarna ju är sjuka och jag flyttat växter och räkor från stora till lilla akvariet, men han valde att ta risken. Hoppas det var rätt val! Hur som hells njuter jag av den lilla där. Får se om den kanske måste få lite sällskap...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)