fredag 24 januari 2014

En nalle på besök

De har en ganska rolig grej på gång i förskolan. Sedan hösten har en nalle, Elvira, åkt från hem till hem varje veckoslut. Denna gång var det Trapps tur att få sitt namn draget och rätt stolt berättade han förra veckans fredag att hon satt i hans hylla och väntade i sin kappsäck.

Så vi packade ner henne i vagnen, med kappsäck, häfte och påse och åkte hemåt för att påbörja vårt gemensamma veckoslut.

Väl hemma packade vi upp och kollade vad som fanns i den stora tygpåsen.
Häftet med hennes tidigare äventyr.

 Roligt att läsa igenom. Här har hon tex. varit på lössavskaffningsäventyr i frysen..
Hon med kläder på är Elvira. Hon till höger är nalle, min gamla bästis. De klickade direkt enligt Trapp. Lådan de lutar mot bor hon i och tuttflaskan har hon alltid med sig. 
Så började vi. Utan printer blev det lite jobbigt med bilderna. Försökte flera gånger skicka dem till förskolan för att printas ut där, men det kom bara ett par och så i helt konstiga storlekar. Så fyller på med dem mellan sidorna..
Elvira som spelar Mario Kart med egen kapula..
Filmsällskapet.

 Jag tycker detta är en härlig idé! Sambon tyckte jag var helt sinnessjuk som skrev så många sidor, men det var ju roligt!! Tänk vilken härlig bok det sku bli som minne till förskolebarnen, men ja, inser ju att det inte kommer att lyckas så.
Varje tisdag har de endå samling då de läser upp vad föregående skrivit in i häftet och berättar om vad Elvira varit med om. Man får också ta med böckerna som lästs och så läser de det de hinner. På fredag dras sedan följande barns namn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)