onsdag 1 januari 2014

Kakkakaffefiilis

De insatta vet vad jag talar om. Skogsutfärder, som Eva med kompaniet gör så många av i året, riktiga förebilder. Det vi gjort så litet av alla dessa år. Det är en nackdel med att inte ha bil. Det är inte lika enkelt att packa allt och åka bussar till skogen som att bara hoppa in i en bil och brumma iväg till passlig plats, denna gång Kaitalampi, i passlig närhet av svärföräldrarnas hus. De gick ju på jobb på måndag nämnligen, och då det inte regnade (förutom lite duggregn små stunder) så klädde vi oss varmt, hoppade i bilen, gick vi via butiken och fortsatte mot skogen. Nu eller aldrig!

Taggade. Åtminstone jag och sambon och den lilla. De två äldre hade lite väl mycket energi i kroppen och några djur visste vi att vi inte sku se. Ingen annan kring sjön heller..


Vackert, stillsamt, men rätt fuktigt efter en natts regn.Små typer traskade hand i hand. Det är nog bra med pålitliga bröder!

Det var inte länge det var så ljust..


 men vi fortsatte traska och klättraStannade vid en liten källa och tog bilder på våra färgranna skogstomtar
Inte så lätt med skymning och rörliga barn..
 Fortsatte vidare mot andra ändan av sjön
Vackert

Den lilla fick åka snålskjuts. Sambon frågade honom en liten stund senare om han var trött? "Mm-m" svarade den lilla och fick som svar att han kunde vila huvudet på sambons huvud. Sagt och gjort och han somnade direkt..

Och fortsatte sova då vi kom fram till eldplatsen

 Där vi tände en brasa och försökte värma oss i den kalla blåsten medan vi åt lite gott vi köpt från butiken på vägen.


Efter det var det nog rätt trötta och kalla typer som traskade mot bilen i mörkret. Det var ju halva vägen kvar, men på ordentlig sandväg åt andra hållet.

Kanske bättre kläder och lite tidigare start nästa gång, hoppeligen om inte alltför länge. För jag gillade nog, fast det ser mycket stillsammare ut på bild än ljudet var i verkligheten. Ett fint jullovsminne hur som hellst! Plusgrader och grönt, den 30.12!


2 kommentarer:

  1. Så fint det ser ut. Eva har inspirerat, tydligen, vi ska ut i morgon ;)

    SvaraRadera
  2. Nog är det fint! O tänk att det var plus sex eller nåt sådant. Svärmors julros blommar också, eller har tunga knoppar. Helt tokigt. Men nog är det ju synd att pulkåkningschansen utanför jobbtid slank undan. :( Njut ni också, fast det gör ni ju! :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)