onsdag 1 januari 2014

GOTT nytt år!!

Med betoning på gott!

Hade gärna hälsat på hos min gamla, goda, vän som byggde hus med mannen och hade ordentligt inbjudningspartaj inatt. Men nej. Sibbo, Paipis, är nog lite långt borta endå. Och inte kan man nu lämna sambon ensam med de söta små, som just kom hem igår.
Så jag shoppade mat och ingredienser just innan stängningsdags idag och så lagade min fina sambo underbar sushi igen. Hjälpte lite till med rullandet, då vi har två mattor, men nog är det ju honom man får tacka (och mig då för shoppandet..).

Kollade på raketer från balkongen, man ser rätt bra här! Trull skrek högt varje gång det smällde, och mantran Lucke rädd, Lucke rädd, med ynklig röst kom igång. Likväl stod han där vid brorsan och tittade nyfiket på de fina på himlen. Tur regnade det bara lite emellanåt, så man såg rätt bra, åtminstone de som skjöts närmare!
Ut och in sprang han, spännande!

Trapp ropade högt, wooow, WOOOOW, och sa att detta var den vackraste dagen! 
 Jag drog upp gardinerna i köket för att vi sku se raketerna bättre från köksbordet och ropade lite (nå rätt mycket) jag med! Jag tror den hängt med i typ nio år nu, julkaktusen. Halvdöd och uslig. Aldrig en knopp. Men nu,  NU! Kolla!! Gott nytt år bara, sa den mig! Hurra!
 Och vi skålade i Pmmac.
 och åt och åt och åt. Det är ju hans favoritmat detta! Blusen med flygen har fick han från Paris och älskade den!
 Han däremot brukar bara ta fisken från bitarna, så han fick en egen liten hög med rå fisk. Och det gillade han! Också Pommacen var väldigt pop, och skålade gjorde vi alldeles tillräkligt många gånger.. Sötis!
 Då magarna vilat en liten stund smakade vi också på Lidls creme brulé. Helt goda, fast Pirkkas var kanske ännu godare. Tripp hade ätit en sådan på restaurang i Paris och vi funderade på vilken som var godare. De var lite olika tyckte han. Trull högg friskt i sin!
 och så klädde vi varmt på oss och tog hissen ner och ut.

Partyparty

Lite trött och rätt orolig.
 Vi kollade på folks raketer så säkert vi kunde och brände upp ett par paket jättesprakastickor och en papat vi hittade. Avskyr dessa smällande ting men pojkarna var väldigt besvikna över att inte vi nu äntligen fattat att köpa sådana. Kanske man måste fundera på nåt sådant nästa år då. Jag gillar sprakastickor jag. Snurrade också på dem en stund, kanske jag fastnade på någon bild på sambons kamera? Får se då jag flyttar över bilderna, en annan gång. Nu tänker jag ta ett glas bubbligt då de små äntligen somnat, övertrötta och arga (eller vi talar om en väldigt temperamentsfull sexåring här..).


GOTT NYTT ÅR på er alla!! Må det bli ett bra år för oss alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)