söndag 5 januari 2014

Gåvor från Paris

Han hade blivit så förtjust i Eiffeltornet, min lilla franska. Ja, för skönt nog kände han plötsligt sig stolt över sitt franska påbrå, där han strosade omkring på de franska gatorna. Han är ju trots allt fransk medborgare, den enda av de tre, tråkigt nog..

Ja så han kom hem med vackra, "diamantprydda"  eiffeltorn i olika färger, små och stora, normalfärgade och flaggprydda. De två småbröderna gladde han med evian-vatten, i små flaskor, med raging rabbits (!) på etiketten. "Så mycket godare vatten än här" tyckte Trapp!

De hann med en Disneyland-dag också på resan. Där hade de hittat fina flygplansblusar som gladde mottagarna lika mycket som de fina flygen de fick. Fast Trull var nog innerligt sårad då han insåg att hans inte hade ljud och ljus som Trapps.


 Mummi i sin tur fick en ren. En ren som spelar julmusik med en lysande gubbe på ryggen. En nästan identisk ren som mummi hade från förr. Sötnosen tyckte den behövde sällskap.

Han hade nog gillat resan så! Härligt att han säkert kommer att minnas den länge! Att han har nåt helt eget han delat med någon förutom hans föräldrar. Att han fick spendera tid med hans morföräldrar, helt på deras egna vilkor och under lite speciella sådana. Vi har ju mest träffats tillsammans nämnligen..
Han hade ätit sniglar två gånger, sett allt värt att se, åkt omkring med bussar, metron och taxin. Träffat hans morfars kusin hos henne på middag, där han hade gjort sig förstådd på engelska och fått rasta hennes hund tillsammans med henne (på tumis!) på Paris gator. Sovit på hotell och badat badkar.
Är så glad för hans skull, och så tacksam över idén och gåvan av mina föräldrar! Ett sådant jullovsminne! <3

2 kommentarer:

  1. Nå verkligen! Gissa om mamman i familjen möjligen var lite spänd innan, men så GLAD att allt gick sådär fint! :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)