tisdag 1 april 2014

En helg i Mars

Vi tar ett steg i taget. Börjar med en helg för redan rätt så länge sedan. Den 14 Mars. Mars som Tripps andra namn förresten, namnet vi så föll för då när han en gång var en liten, skrynklig, plutt. Nu käkade den lite större plutten enorma mängder mat på Mäccen, en fredag kväll, i sällskap av min pappa. Och ja, påstod han tom. var hungrig efteråt. Men så rör han ju på sig all den tid han inte sitter på lektionerna i skolan, eller sover om nätterna.. 
Det var länge sedan vi sett "Gramppu/Grandpu" (från Grand-père) och vi spenderade en riktigt lyckad kväll tillsammans, utan matlagning (och utan Trapp som åkt iväg för lite egentid med farföräldrarna..).
 På lördag, då Sambon och Tripp åkt iväg på scoottningstävlingarna Tripp tänkt delta i trots sitt brutna finger åkte vi iväg till Gräsviken med Trull. (Tyvärr visade det ju sig sedan att de kommit för sent, anmälningen till tävlingen var redan innan det hela satte igång, med det stod det inget om någonstans..besvikelsen var stor, men då han aldrig ens varit och tittat på tävlingar innan, var det kanske endå bättre såhär.)
Här väntar vi på bussen i den kalla blåsten.
 Målet för utfärden var akvaariokeskus . Jag förde vatten från de båda akvarierna för att testas då det varit sådan obalans i dem på sistone. Tyvärr hittades inte felet där åtminstone.. Trull gillade att kolla på alla de fina fiskarna och föll pladask för de fina ormfiskarna som simmade omkring med de färgranna Discusarna. De andra ögnade han bara snabbt igenom men ville om och om igen kolla på de snabbt framslingrande "ormarna". En ny vattenväxt fick följa med hem, men annors höll jag mig i skinnet. Heh.
 Och hemma fick ju dessa, som vanligt på veckoslutet, nytt vatten. Tycker de är så söta där de ligger och chillar i rad eller klungor här och där. Men trångt, det börjar det onekligen vara!
 På söndag kväll hemtades det mellersta barnet hem av farföräldrarna. Ukki hade födelsedag samma dag, och fick lite sång och en litenliten gåva. De har ju allt och det är väl tanken som räknas!
 också den större gick med på posering med farfar, i hans nya teamblus han fick dagen innan. Finnscoot, FS, teamet han drömmer om att komma med i.

Och så var det dags att ta itu med en till vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)