söndag 20 april 2014

Loppisfynd och lugnt veckoslut

Det var ju liksom bara Trapp och jag hemma det veckoslutet, för två veckor sedan. Tripp synns inte hemma nu då våren kommit (scoottar då han inte sover eller tvingas äta) och Trull fick för första gången ever åka iväg "emsam" till Mummi och Ukki (lyckan som tindrade i hans ögon).

Efter kalaset i Borgå på lördagen tog vi det lugnt. Mitt sällskap lånade mina hörlurar och kom tom. till matbordet med musiken i öronen. På handlederna har man bandage då han lidit av så torr hud nu igen. Det hjälper mot skraplusten på de blodigaste ställena att skydda dem med lite lätt bandage.
 De hade sluta sälja av dessa i vårt aptek och sålde bara dumma enmeters "rör". Det går ju på en kväll typ, då minstingen ofta vill ha "sympatibandage". Gick alltså in på ett annat aptek än YA (som tydligen helt tagit bort det från också sitt "beställa sortiment") och frågade om de möjligtvis kan beställa tio metersrullen till mig. Jovisst, var svaret och två dagar senare hade de en nöjd kund (ja eller flera).
 Det är liksom som ett rör som man trär på armen/benet och det är luftigt och bra. Som mindre brukade vi ibland då skinnet var som värst täcka in både armar och ben ovanpå det tjocka lagret kräm. Rekommenderar alltså varmt till de med jobbiga atopikerbarn i familjen.
På söndag regnade det. Den lilla talgoxen satt och sjöng så fint i det blöta utanför vår balkong, att jag förevigade den lilla tappra. 


 På morgonen var det loppis mittemot vårt hus, i asukastalon ("invånarhuset"). Hade Trapp med mig för en gångs skull (brukar gå ensam då det alltid är så trångt, men nu var pappan inte hemma så han ville komma mde). Han var snabbt färdig att gå hem igen, och vi gick också det rätt fort, men gick sen tillbaka efter en stund för att ännu göra några fynd. Försökte hitta lite till dagisarna igen. Kom ju också hem med en hel del.

Ett pussel förde jag till jobbet.
 Liksom ett Blixten minnesspel och kronor förutom de jag sökt redan länge till rimligt pris, Turtles, de som står så högt i rang på många av de små pojkarnas listor. Och det finns bara två på dagis och en massa små lekare, så dessa var nog väldigt välkomna. Vi städade också vår "gubblåda" och konstigt nog gick Tripp och Trapp med på att ge bort många typer både till mitt jobb, förskolan och dagis.
 Förskolan fick bl.a. dessa från loppiset och sen en del av våra gamla typer. Vi har en så stor låda full att jag ville att det sku gå att hitta nåt i den.
 och till Trulls grupp kom det ett par nya pussel (bara ett synns på bilden), ett fint minnesspel i trä och så snövitdräkten jag hade hittat redan i mammas skola då där var loppis.

I mammas skola veckoslutet innan hittade jag också nåt amerikanskt spel som jag delade i två (då det fanns fyra kort av varje) och de yngre fick föra till förskola och dagis. Båda föll för de fina traktor och långtradar mm. motiven.
Trapp fick bland annat en beyblade arena och två beyblades, ur ett oöppnat paket för åtta euro!
och jag fiilistele över att man får sådanahär sedlar då man jobbar för stan. Nu harmar det bara att jag inte hittade stället där man ansöker om dessa redan tidigare. Gick ju miste om flera månaders.. men trettio euro är ju redan en hel del! Jag åker ju endå buss alla dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)