torsdag 4 september 2014

Gardenia

Då vi kom fram till Gardenias  gård på söndagen var klockan 16.35. Då Trull sa att han vill gå in i huset sa jag att det säkert inte är öppet. Men på lappen stod det ju sedan att de har öppet till 17.00. Efter några sekunders funderande bestämde jag mig för att vi gör en snabbvisit. De ligger ju under hot att stängas och den stackars lilla har aldrig fått se hur där ser ut. Så vi köpte våra biljetter och gick in, som enda människor..

Borde ju ha köpt årsbiljett direkt, för redan efter de första metrarna var de sååå glada! I dammen fanns det ju vattensköldpaddor, Trapp som så älskar sköldpaddor!
 och jag älskar karpar!

 Trull ville iväg och utforska, han hade förstått att detta var ett snabbesök! Växterna hade nog vuxit en massa sedan jag var här sist, han såg så liten ut där under träden!
 Måste nog komma på nytt, med tid. För att hinna se allt här gömmer sig, alla små exotiska blommor och bär.
 Alla små kryp och träfigurer där finns för lite mindre besökare.
 Vi gick in på monsunavdelningen och hittade till vår stora glädje ännu en damm!
 Men det blev ju imma direkt på linsen i den tropiska fukten..
 Vi gick ut, tillbaka till huvudsalen och klättrade upp för trapporna för att se vad där gömde sig. Inte så mycket visade sig, men där fanns åtminstone aningen större gullrankor än vad man är van med.. Huh!
 Nere hittade vi mera fina figurer pojkarna gillade..
 Och innan vi måste låta dem stänga kollade vi ännu en sista gång på den fina dammen.
 och de fina blommorna i busken bredvid.

Som sagt gillade de stället massor. Hur har vi inte varit här oftare undrar jag bara.. 15€ var det visst för ett årskort, ingenting för att kunna droppa in här då man inte hittar på nåt bättre att göra. Njuta av värmen i smällkalla vintern eller då skyn utanför valt att öppna sig. Djuren och de omfamnande växterna. Ja, jag, nej, VI, gillar det!! Och som sagt, nu om någonsin sku de verkligen behöva kunder, tycker det sku vara så himla, himla synd om de bara tar och stänger det underbara stället!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)