onsdag 10 december 2014

Kalas i Esbo

För en vecka sedan, på söndag, hade jag lovat vi skulle åka långa vägar.. Mamma hade fyllt år på lördag och vi skulle nu ta oss hela vägen till Esbo, med allmänna transportmedel. Det blev buss, metro och buss. Åt ena hållet. Åkte via Kampen med metron och åkte då fort upp i tredje våningen för att gå in i en butik för att köpa nåt (för tre euro) till Tripps klass julkalender. Det blev en ficklampa, tycker det var en ritktigt bra present, som passar de båda könen! På vägen råkade vi träffa på en julgubbe. En trevlig sådan som mest såg ensam och uttråkad ut, av någon anledning. Han talade dessutom utmärkt svenska och blev och pratade en god stund om språk och turister och tex. Grekernas karriärsval i Finland. Otippat. Så fick barnen reflexer och vi rusade vidare. Då var vi ändå redan sena.
Det tog en god stund att komma fram och så hade vi ju aldrig gått vägen förr heller, så var lite osäker. Men vi hittade rätt!

Framme var festen redan i gång och vi fick genast sätta igång med att äta gott och prata glatt. Vi har nog haft tur då vi fått växa upp med kusiner i samma ålder som vi. Alltid har vi haft sällskap på släktfester, på gott och ont.
 De tre var festklädda och på gott humör.
 Och då det ju var länge sedan vi var här senast orkade alla leka glatt med leksakerna i lådan.
 Vi gosade med den chillande Sniff.
 Så förtjust över att få stryka silkeslen päls!
 Så satte vi återigen igång med vår långa färd hem i mörkret. Hade lampor på både barn och vagn och vi syntes åtminstone!
Stannade igen en stund i Kampen, denna gång för en sen middag. De hade ju inte hunnit äta på festen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)