onsdag 31 december 2014

Skolans julfest

Den tjugonde var det dags för det som skulle inleda jullovet, skolans julfest. Två barn på en fest detta år. Den första, stora, festen för Trapp och kvällen innan sa han att han har både fjärilar och larver i magen. Men då han klev upp på scenen såg han bara glad ut och sjöng så fint han kunde, men full inlevelse. Feliz navidad.
 Då två olika klasser steg upp på scen och sjöng Lucia lät det så fint, men då hela resten av eleverna från två skolors ett till treor kom upp och sjöng om vinternatten, ja, det blev väl lite fuktigt i ögonvråna.. Så stämningsfullt, de sjöng så från hjärtat hela högen! Små hesa röster som gav sitt allt (jo det härjade någon flunssa i skolan i slutet på terminen..) .
 Så blev det betygsutdelning och farvältagning av deras fina lärarinna som blev hemma med det nya livet i den runda magen. Han fick såklart ett väldigt bra betyg. Ängeln borta, värsting hemma. Hih.
 Så fortsatte vi med de äldre klassernas fest. Inte alls lika många elever här, man fick riktigt bra sittplatser! Min fina kunde inte vara med. Han hade varit hemma hela veckan sjuk och hade således inte övat nåt alls. Ögonen var dessutom ännu helt röda och ljuskänsliga så han ville inte alls gå upp på scen. Men var med på festen ändå, det är ju huvudsaken!
 Jag hade på mig en av de fina tunikorna från Nepal och kunde bara viska God jul till de bekanta man träffade. Rösten hade lämnat mig redan flera dagar innan och jag var på sjukledigt.
 Efter också Tripps betygsutdelning var det dags att hämta höstens stora projekt från slöjdsalen, en stor ramp. Utan bil var det aningen krångligt att hitta på vad vi sku göra med den. Men vi promenerade då en god bit till sambons bror och sambo där vi lämnade en trevlig "liten" överraskning åt dem, sådär passligt till julhelgen. Så trevligt att få en jätteramp i sin lilla lägenhet. Problemet är att den inte ens ryms in i en vanlig personbil så får nog försöka hitta på hur vi ska få den borttransporterad till farmor och farfar nu för lite extra stödande..

Men nu, nu hade vi JULLOV!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)