tisdag 30 juli 2013

Den rätt så regniga tredje delen..

Vi var ju medvetna om det då vi åkte iväg. Att de lovat uselt väder efter veckor av värme och sol. Men jag hade fixat vakterna hem och till palstan och mammas lov höll på att ta slut. Så vi tog risken. Och packade vant ner stövlar, regnkläder, paraplyn och ännu rockar för de svala kvällarna. Förutom då sambon som alltid reser mycket lättpackat.. Han som då visste att han inte hade nåt annat val än att hänga ute på terassen, han kan ju inte komma in i stora stugan utan att få andnöd, ja han åkte iväg utan att ens ta med sig en tröja.. Beat that! Som tur fanns det ju att låna. Fast håriga är de ju också då de förvaras inomhus. Förra året var det ju regn nästan alla dagar, i en vecka! Ja eller var än vi var hela sommaren för att vara ärlig.


Vi började morgonen lika sent som alla andra morgnar nu på sistone. De morgontrötta föräldrarna har nog tackat, samtidigt som jag vet att det kommer att bli ett inte så litet projekt att få dygnsrytmen att matcha normen här om någon vecka..

Barn och djur åt morgonmål. Alla gillar väl morot!?
 Åtminstone den yngre av dessa förökte också knycka halvätna, skrumpna morötter av kaninen.. Nu fick han helt egen! Och Trapp vägrade använda andra blusar än "mammutblusen" (elefanter, men det är väl inte så noga).
 Så, medan det var uppehållsväder fick lilla Sniff åka ut i korgen.
 De två yngre fortsatte bygga med stora klossar de fått av mammas arbetskamrat.
 Samma projekt de påbörjat kvällen innan. Ja eller Trapp påbörjat. Trull stackarn stjälpte visst mer än han hjälpte.
 och blev brutalt undanskuffad av sin storebror..
 Som tur brukar en tröstande famn hjälpa rätt fort. <3
Hade köpt stora kritor i Ingå. Denna konstnär njöt av att fylla ytorna på bakgården..
 och det fraktades stenar och bilar runt gården.
 Sambon fick samla lite poäng och skrapade bort mossa från taket. Man kan ju inte precis säga att han lider av höjdskräck, så det gick bra. Trull bara vrålade hela den tiden han var där uppe. För han ville ju självklart dit han också, vår lilla våghals..Till slut fick jag binda fast plankor på stegen för att hindra honom, och också dom klarade han att klättra över. Jag är lite rädd att det kommer att vara denhär som ännu råkar illa ut, högt uppe, för han är inte rädd för höjder han heller!
 Men så var han rätt nöjd då han fick sopa bort den nerskrapade mossan från terassen i regnet.
Senare på eftermiddagen tog vi en promenad med Trapp och mamma till gården en bit bort. Stinas café hade öppet och jag hade aldrig varit där. Efter ett konstigt blyghetsanfall vågade sig också Trapp till bords för att avnjuta en god shokokaksbit med grädde. Inte så illa! 
 Det var så fint framställt. Med gamla linnedukar med broderier och allt. Under ett litet tälttak, som tur!
 och jag bara undrade hur hon fått allt att växa så stort och solrosorna att blomma redan. Mina har ju knappt kommit halvvägs upp ur marken..En stor knippe persilja fick komma med, som vi åt på med Trull som också gillar det. Blommorna hade ju tyvärr inte riktigt klarat sig hem misstänker jag.
Men så idylliskt. Jag ångrar nog kanske lite att det inte är en bonde jag hittat till sambo, måste jag medge! ;)
 I ett litet gammalt hus fick man också titta in. Där kan man också köpa både det ena och det andra. Fast själv stirrade jag nog mest på träet. Hur perfekt det var. Titta nu på dörren!
 och golvplankorna! Breda och underbara!
 Stina säljer bland annat av lerföremålen ni ser på några bilder. Blev lite sugen att prova själv. Det är väl cement man gör det med. Vet åtminstone att mina rabarberblad brukar bli rätt enorma, så det sku säkert bli bra!
 Hade nog kollat längre på alla detaljer om inte vi haft det unga sällskapet med. Han hade utforskat stället rätt kvickt.
 och poserade med "sommarminen 2013" på den fantastiska stentrappan innan ci sku gå tillbaka.
 Men det blev att hålla sig under skydd en stund då det vräkte ner vatten igen. Hitta barnet på bilden.
 Han var ju rätt bra utrustad så det störede inte honom så mycket. Mamma och jag var inte riktigt lika bra klädda så vi väntade tills det värsta var över innan vi fortsatte tillbaka i regnet. Blöta blev vi ju nog..
 Men nog är det nu vackert med regnhimmel och sol! Här lekte de little thief, en lek de själva kom på reglerna till, utgående från nåt spel jag inget vet om. Roligt hade de och rörde på sig med fart, så jag var nöjd.
 och den där lilla med sitt pandaparaply. Älskar.
och han älskade bären. Här var det dags att tömma jordgubbslandet mitt i leken.. 
 och efter middagen, vid läggdags ungefär gick vi ner till stranden för att försöka höra Trio Boston  spela på Sågen. Tyvärr var det så blåsigt att det inte hördes någå bättre än uppe vid stugan, och så råkade de ännu ta paus just då vi kom ner. Men vi dansade lite endå på bryggan och njöt av att bara vara på ett så bra ställe. Jag hade de två finaste kavaljererna med mig. Den stora och den lilla. De som liknar varandra så mycket.
 och så var också den dagen slut. Den natten sov jag med dessa två. De som njuter så mycket av varandras sällskap, för det mesta..

Då den lilla somnat gav jag mig ut på maskletarjakt. Det hittades ingen ficklampa så jag tog sambons telefon som har någon usel liten lampa inbygt. Gick inte så bra. Fast det regnat ordentligt på dagen och det redan var mörkt hittade jag bara sniglar i olika varianter och storlekar. Gick neråt mot stranden på en grässtig som klippts, började se några daggmaskar i det fuktigare gräset. Hörde gälla tjut i skogen, av samma djur vi hörde förra året då vi var här. Skrämmande tjut. Och så kom de närmare. Mycket, mycket närmare. Jag siktade med den dåliga ficklampan, viftade och sa GÅ BORT flera gånger. Men nej. Det dök upp en stor mörk typ på stigen intill, Tjutande. Och jag upprepade GÅ BORT, och stampade hårt, många gånger. Mer tjut i buskarna intill. Och så gick jag med raska steg bortåt vägen.. Med mitt maskämbare kvar vid tjutgänget. Mårdhundar antar jag att de var. Men inte så trevliga att råka på i mörkret på en stig..Sambon hade hört min nöd och följde mig tillbaka till ämbaret då jag gått runt gården och kommit tillbaka till den lilla stugan. Tio maskar senare fick det vara nog. Då hade jag letat igenom hela gräsmattan både på övre och nedre gården. Kröp ner i sängen bredvid de två fina och sov gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)