tisdag 30 juli 2013

Sista dagen

Lördag.
Vaknade som tur till sol och drog tom. fram solstolarna medan mamma var till Ingå för att köpa lite mer mat, lite chockad över att vårt gäng äter så mycket. Hih. Vänta bara om några år då de alla är större!

Det var inte precis hett, men väldigt skönt med sol!


 Trull och Sniff delade på mat. Sallad, dill och morot, ja tom. gräs och maskrosblad smakade han lite på han också. Han gillar den så mycket! Ja han gillar alla djur, min sötnos.

Pojkarna gick ner med sambon för att meta. De använde roddbåten som akvarium och var mycket lyckliga över sin fångst. Jag var partypoopern som kom och meddelade att man inte kan ha slemmiga fiskar i andras båtar utan lov.

Så kom pappa hem efter någon månad hos sina föräldrar i Frankrike. Vi fick åka ut en stund med båt i hans sällskap. Det hade pojkarna väntat på!


 och visst var det ju skönt att susa ut en stund i solskenet! Är nog lite ledsen över att det inte blev någon havstur i år. Det är nog så härligt att vara vid vattnet från morgon till kväll! Men detta var redan en stor räddning tror jag för de små! De kan åtminstone säga att de åkt båt i somras, fast det bara var en liten stund.
 Vi såg svanar vid klipporna där vi brukar ha utflykt.
 och håret fladdrade vilt i blåsten. Som det ska vara!
 Då vi kom i land lekte den lilla lyckligt kapten och ville inte alls stiga ur.
 och de tog en sista gungtur vid gäststugan.
 innan de fick öppna pappas souvenirer han köpt på torget på varmare breddgrader. Fina små tåg.
 med allas namn.

Så efter middagen var det dags att stuva in allt i bilen vi fick låna och åkte hemåt igen, rätt så vemodiga. Hade gärna stannat längre om det gått, för visst är det underbart att leva lantliv med detta gäng. Inte är de gjorda för små bostäder inte!

Väl hemma igen väntade mig en mycket otrevlig överraskning. Babyakvariet var fyllt med brunt, tjockt vatten och inga babyn sågs till. Innan jag hittade dem kippandes efter luft vid ytan under ytväxterna. Räkvärlden såg rätt liknande ut och tom. guldfiskarnas hem hade rätt mycket mat på bottnet. Vet inte hur hon lyckats med det. Hade jag verkligen mätt upp så mycket mat i de små kopparna? Hade hon missat någon dag och hällt i alla kopparna förljande? Åtminstone hade babyna fått av de stora guldfiskarnas mat för man såg det på priplornas storlek. De hade riktigt giftigt vatten då jag mätte värdena innan jag fort bytte vatten. Balkongsblommorna hon sku vattna var också rätt ihopskrumpnade och flaskan med rom vi hade köpt hade försvunnit. Så det blir då inte hon som vaktar är flere gånger..

Åtminstone var det fint på palstan då jag cyklade iväg för att kolla i natten.

4 kommentarer:

 1. Äsch att man inte kan lite på folk att de gör som man ber dem om. Antagligen har hon varit där en dag och hällt i alla mat då... tråkigt.
  Men kul har ni ju ändå haft! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja väldigt tråkigt. Hon som så duktigt vaktat sina syskon alla dessa år trodde jag man kunde ha litat på..men nej. :( Har inte sett henne efter detta, men måste nog ta ett litet prat då vi ses. Hon är ju dessutom bara 14..
  O ja, roligt hade vi, och mina favoritbabyn hade som tur överlevt, det vara bara de minsta som strök med. Kram på dig med! :)

  SvaraRadera
 3. Va fina bilder! I ett tidigare inlägg såg jag att du hade foton på rabarberblad i cement. Har inte provat laga själv men väl fått ett i modell mindre. Det sitter våra sten-nyckelpigor på ute vid trappan, ser så gulligt ut. :)
  Reagerade förresten på namnet på båten som pojkarna sitter i(roddbåten). Har aldrig sett tidigare att det finns båtar med det namnet. ;)

  SvaraRadera
 4. Tack! Det är så svårt att välja bara de bästa då man har kameran i användning hela tiden, så det brukar bli lite bildbomber. Men så älskar pojkarna att sitta och bläddra i bloggen. <3
  Ja, jag tänkte på dig ett par gånger då vi var nere vid båten. ;) En sådan borde ni ju ha!
  Mamma har också ett blad som hållit i flera år redan. :) Rätt fina är de ju och säkert relativt lätta att pyssla själv.

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)