söndag 7 juli 2013

Djur i bur

Det var sambons första lediga dag förra måndagen. Vi har ju inte gjort nåt så väldigt spännande i somras, bara hängt i hemknutarna med barnen, så tänkte vi sku hitta på nåt roligt. Högholmen, föreslog jag. Vi hade inte varit där sedan Trapp var riktigt liten, så liten att han inte mindes nåt. Så Högholmen bar det av till med kylväskorna fyllda med mat och dricka. Packade dessutom med simkläder och handdukar då jag visste att det ligger en strand där på Blåbärnslandet man går förbi på vägen dit och tillbaka.

Åkte buss och metro, pratade bort en stund med en fd. parktant (den bästa och härligaste!) på vägen och så tog vi ännu en buss enda fram denna gång.

Det var en rätt varm dag och många av djuren sov eller tog det lugnt. Men visst såg vi ju en hel del!
Lejon till exempel. Denna såg sin skötare och moikkade med ett djupt rooooar. 
 Så såg vi uttern. Den hade en simuppvisning för oss i säkert över tio minuter, den som oftast brukar vara gömd någonstans. Nu for den runt, runt, runt i dammen, dök, simmade på rygg och på mage. Samt stannade upp och kikade på oss emellanåt.
 Här satte den riktigt fötterna mot glaset och kollade på Tripp som blev glad.
 Renarna ser ut att ha så ljuvligt mjuka horn.
 Så blev det lite matpaus på den väldigt glasskärviga lilla stranden. Här började det pratas om detdär med simning.. Trull kastade stenar för brinnkära livet.
 Någon hade byggt sjukt fina sandskulpturer på ett område. Vi träffade på väldigt självsäkra påfåglar. Pappas bekanta hade sådana på sin gård i Frankrike då jag var barn. De är nog så fantastiskt vackra!
 Vi tog glasspaus vid lekparken. Hutlöst dyra glassar som man ännu till får vakta väldigt, väldigt noga så ingen mås eller påfågel tar den. Från grannbordet togs en hotdog. De hade just skyddat den mot påfågelns långa hals då måsarna kom från andra sidan och flög en bit längre bort för att ha kalas.
 Trull och Trapp gillade kanske denna bäst av alla då man kom så nära den.De följde den en lång stund omkring på området och den brydde sig inte alls..
 Så synd att den inte tappat någon av dessa. Sku så gärna få några sådanahär skönheter!
 Vi fortsatte vidare. Vid kamelerna stötte vi på våra föredetta väggrannar med en son i Trulls ålder (och nu då en lillebror också). Här, av alla ställen, sprang vi då på varandra!
 I kenguruburen sprang en liten rödbent typ omkring med stöldgods den hittat i deras mathörn.
 och här inne hade jag aldrig varit tidigare. Så fiiint! VILL HA HÖNS!
 och en sådanhär snygging till tupp!
Inomhus var det lite trångt på gångarna och hade svårt att stanna och fota. Men en sådanhär gul, fin fågel måste jag ta och fånga på bild! Det är åtminstone inte en gulsparv!
 en kasa med sötisar.
 och så studerade vi lite olika kryp.
 till exempel förrådspindlar.Gillade inredningen i buren!
 Dessa är så SJUKT fina!
 och innan vi började söka oss bort från området kollade vi ännu in kattdalen en gång till för att se om de blivit piggare..det hade de inte.
 och här ville inte Trapp att jag går förren jag lyckats få en bra bild av den. Tycker den blev ganska ok.
 Trapp hade också önskat att det hade funnits mammutar här, han talade om det dagen innan. Döm vår förvåning och glädje då man faktist SÅG en mammut på en annan strand från ön! Visserligen inte levande, men STOR och en mammut!
 Innan vi gick bort från ön måste vi också köpa de traditionsenliga nalleslickepinnarna. Det blev visst sådär 18€ för fem slickepinnar. Sjukt! Fast goda är de ju nog!
 och några blommor måste jag ju ta bild på!

 Blommor och familj.

 och på bron tillbaka till Blåbärslandet somnade han då till slut den lilla kämpen.
 Next stop- sandstranden!
 Lilla vattendjuret var mer än glad trots det kalla vattnet, vinden och fast solen gick i moln och det blev kallt.
 medan dessa tittade på.
 och vet ni vad?! Jag simmade!! För första gången i år. Måste ju passa på då vi var på en strand! Tripp och Trapp simmade också. Fast Tripp var rätt säker på att han sku dö av köld efteråt. Trapp stackarn sprang upp till de låsta omklädningsburarna och letade efter bastun. Fick lite döda hans hopp där.. Stackarn.
 På vägen till metron hade vi också ett äventyr med pojkarna och en överbliven shoppingkärra (fast det får ni kanske se bilder på då sambons kamera är hemma igen) och så besökte vi ännu fort en liten lekpark på Brändö innan vi tog metron till bussen som tog oss hem till sådär halv tio.
En riktigt underbar dag var det!!

4 kommentarer:

 1. Härliga djurbilder! :)

  SvaraRadera
 2. Tack! O snygg mammut också, tycker jag! ;) Fast lite otydligare än på din bild.

  SvaraRadera
 3. Apropå det här med mammutar, det står ju "mammut" på områdeskartan, men när man väl hunnit fram till punkten ifråga så hittar man en lekplats. Mammuten på Sumparns strand var jag och tittade på för några dagar sedan, och den består av ihopsvetsad metallskrot och torv, och är ganska mager (tycks främst vara till för dem som tittar på den från Högholmen)...

  SvaraRadera
 4. Talar vi om Högholmens karta här? :D För någon sådan tittade vi inte på, för att vara helt ärlig. Har varit där några gånger förut, om vi säger så. :D Och i år försökte vi undvika den där andra lekplatsen. Då Tripp var mindre ville han inte se på djur utan bara segla på den stora träbåten där var/är. :D Ja jag såg på Heidis (här ovanför) blogg att den är rätt luftig tydligen. Men stor endå! ;)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)